Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçilerinin kamuda istihdam edilmesine ilişkin çalışmalarının yakında tamamlanacağını söyledi.

Ağbal, dün Çorum’da gazetecilere yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Bakanlık olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bu çalışmaları yürütüyoruz. Şu aşamada, özellikle bu uygulamanın yapılacağı bazı bakanlıklarla ve mahalli idarelerle içeriği ve şekli konusunda teknik detayları çalışıyoruz. İstiyoruz ki bu çalışma ortaya çıktığı zaman her bakımdan tamam olsun. Hem çalışanlarımız bakımından istedikleri, bekledikleri sonuç elde edilsin, hem de kamu hizmetlerinin sunumunda yeni getirdiğimiz istihdam modeli katkı versin. Onun için çalışmalarımız tamamlanma aşamasına doğru gidiyor. Yakında inşallah bittiğinde Sayın Başbakanımız da bizler de açıklama yapacağız.”

Hak-İş: Yeni düzenleme yapılsın
Ağbal’ın bu açıklamalarına Hak-İş’ten yanıt geldi. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Karaman’da yaptığı açıklamada, “Özel sözleşmeli personel; yani memur sendikalarına yönlendiren, toplusözleşme hakkından mahrum eden; kıdem tazminatı, ikramiye hakkını elden alınan bir sistemi asla savunmuyoruz. Bunun olmaması için de bütün çabamızı ortaya koyacağız. Yeni bir düzenleme için yeniden bir hazırlık yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Kaynak: Birgun.net