Tarık Akan'ın ölüm haberini alan sevenleri, usta oyuncunun Akyarlar Mahallesi'ndeki yazlığına gelmeye başladı. Akan'ın oturduğun evinin önündeki sandalyesine begonvil başta olmak üzere çiçekler bırakan hayranları, sanatçı için dua etti.

Sanatçının 8 yıldır yazlığına bakan yardımcısı Ayşe Altınparmak, ünlü sanatçının ağabeyi gibi olduğunu anlattı. Akan'ın çok iyi bir insan olduğunu belirten Altınparmak, "Bodrum'a stres atmak için sık gelirdi. Mücveri, domatesli pilavı çok severdi. Özellikle onu yemek için gelirdi. Çok başka bir insandı. Sabahhaberini aldığımda çok üzüldüm" diye konuştu.

"HASTALIĞINI YENECEĞİNİ ÜMİT EDİYORDUM"

Tarık Akan'ın kanser olduğunu öğrendikten sonra da Bodrum'a gelip gittiğine değinen Altınparmak, şöyle dedi:
"Geldiğinde 15 gün kalıyordu. Senede bir, iki kez tekrarlıyordu. Yaz sezonunu sevmiyordu kalabalık olduğu için, sezon başı ve sezon sonu olmak üzere iki kere geliyordu. Hastalığını yeneceğini ümit ediyordum. Eşiyle konuştuğumda hastalığını yenmeye başladığını söylüyordu. Biz de seviniyorduk, öleceğine asla inanamadım. Başaracağını umuyordum, öyle düşüncem vardı ancak öyle olmadı."

Sanatçının hayranlarından Figen Ağca da Tarık Akan'ın dik duruşu ve kişiliğiyle örnek bir insan olduğunu söyledi. "Onun için söyleyecek çok şey var. Çok üzüldük, mekanı cennet olsun. Çok mütevazı bir hayat yaşıyormuş, görüp öğrendik" diyen Ağca, sanatçının kendine ait bir dünyası olduğunu ve abartıyı sevmediğini ifade etti.

Sanatçının yemek yediği evinin yakınındaki restoranın şefi Tekin Macak da kendisinin çok iyi bir insan olduğunu belirtti. Tarık Akan'ı kaybettikleri için üzüntüsünü dile getiren Macak, "19 yıl bizde yemek yedi. Kendisine hizmet etmekten mutluluk duyuyorduk. Bir şey söyleyemiyorum, çok üzgünüm." dedi.

Kaynak: Birgun.net