Avukat Mert Eryılmaz, 30 Ağustos tarihinde attığı bir tweette, "Nitelikli hakaret", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama", "Türk milletini aşağılama" suçlarını işlediği suçlaması ile tarihçi yazar Ayşe Hür hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bakırköy Adalet Sarayı'na suç dilekçesi sunan İstanbul Barosu Avukatı Mert Eryılmaz, tarihçi yazar Ayşe Hür'ün Twitter hesabı üzerinde dün paylaştığı bir tweette, "Nitelikli hakaret", "Halkı kin ve düşnamlığa tahrik ve alenen aşağılama", "Türk milletini aşağılama" suçlarını işlediğini öne sürdü.

Dilekçesinde, şüpheli Hür'ün paylaştığı tweet ile kamu düzenini tehdit ettiğini öne süren Avukat Eryılmaz, "Batılı devletler dahil dünyanın her yerinde milli bayramlar kutlandığı halde şüphelinin ifadesi – paylaşımı ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi mümkün olmayacak kadar maksatlıdır, kötü niyetlidir. Şüpheli eylemiyle Türk milletine alenen hakaret etmiş, yüce Türk milletini kendi aklınca aşağılamıştır" denildi.

Bu nasıl ezik bir toplumdur ki, 93 yıldır dost olduğu o ülkelere 94 yıldır "biz sizi nasıl yenmiştik amaaaa!" desin. https://t.co/05TjEKyWT3

— Ayşe Hür (@HurAyse) August 30, 2016

30 Ağustos'un Türk milleti var oldukça kutlanmaya değer onurlu ve şerefli bir direnişin adı olduğu ifade edilen dilekçede, "30 Ağustos Türk milletinin emperyalizme karşı verdiği mücadelenin ürünüdür. Türklüğün emperyalizme esir olmayacağının adıdır. Bu zaferin; yoksulluğa, haksızlığa ve tüm olumsuz şartlara rağmen işgale esarete baş eğmeyen Türk milletinin zaferidir" denildi.

Dilekçede, Ayşe Hür'ün paylaştığı 30 Ağustos tarihinde paylaştığı tweet ile "Nitelikli hakaret", "Halkı kin ve düşnamlığa tahrik ve alenen aşağılama", "Türk milletini aşağılama" suçlarını işlediğini öne süren Avukat Eryılmaz, Ayşe Hür hakkında bu suçlardan soruşturma başlatılarak hakkında kamu davası açılmasını istedi.

Kaynak: Birgun.net