Dersimspor Barikat ve Devrimci Trabzonsporlular, cezalar ve polis baskınlarıyla yıldırılmaya çalışılan Amedspor’a destek verdi. Barikat asker selamı, rabia işareti ve tekbirlerin görmezden gelinip barış istemenin ideolojik propaganda sayılmasını “ikiyüzlülük” olarak nitelerken, Devrimci Trabzonsporlular “ideolojik propaganda” cezasının ideolojinin içeriğine göre değişmesine tepki gösterdi

Tehditler altında gittiği Bursaspor deplasmanında 2-1’lik galibiyet elde ederek Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe ile eşleşen, dün ise önce PFDK’nin ceza yağmuruna tutulan, ardından kulüp binası polis baskınına uğrayan Amedspor’a Dersimspor Barikat Taraftar Grubu’ndan destek geldi.

Taraftarsız oynama ve para cezaları ile polis baskınının Amedspor’a karşı oynanan kirli oyunu gözler önüne serdiğini belirten Dersimspor Barikat, yaşanan gelişmeleri “Amedspor’a yönelik bir linç, karalama ve kupada çizdiği başarılı grafiği hazmedememe girişimi” olarak tanımladı.

Statlarda asker selamı ve rabia işareti yapmanın ideolojik propaganda sayılmadığı, Ankara Katliamı’nın ardından statlardan yükselen tekbir seslerinin görmezden gelindiği bir ortamda zafer işareti yapmanın ve barış istemenin ideolojik propaganda sayılması, ikiyüzlülüğünüzün ve samimiyetsizliğinizin göstergesidir. Ne bir Amedsporlu futbolcu ne de bir Amedspor’lu taraftar yalnız değildir.

“İdeolojik propaganda cezası ‘ideolojinin içeriği’ne göre değişiyor”

Devrimci Trabzonsporlular da “Çocuklar ölmesin, maça da gelsin” sloganı ve “İnadına barış” pankartı nedeniyle ceza alan Amedspor’u yalnız bırakmadı. Tribünlerden geçmişte de Filistin için, Gezi için benzer sloganların yükseldiğini hatırlatan taraftar grubu, “İdeolojik propaganda cezası ‘ideolojinin içeriği’ne göre değişiyor anlaşılan” dedi.

Amedspor başkanının “Slogan olmasa da başka bir şey uydururlardı” sözlerine atıf yapan ve federasyonun Fenerbahçe maçında riski sıfırlamak için bu cezalara başvurduğunu ifade eden Devrimci Trabzonsporlular açıklamasını “Bizler futbolda TFF eliyle yürütülen bu adaletsiz yalan dolan düzenine karşı sonuna kadar Amedspor’un yanındayız. #DirenAmedspor” diyerek noktaladı.(Sendika.org)

Kaynak: Birgun.net