CAN UĞUR

Taraf gazetesine açtığı fazla mesai davasında 1 milyon lira kazanmasıyla gündeme gelen Yıldıray Oğur’la ilgili ilginç bir belge ortaya çıktı. AKP’ye yakınlığı ile bilinen Türkiye gazetesinde yazılarına devam eden Yıldıray Oğur, 2008-2009 yıllarında Taraf’ın Ankara bürosunda çalışan gazeteci Adnan Keskin’in 2010 yılında gazeteye açtığı ‘fazla mesai’ davasında gazetenin yazıişleri müdürü sıfatıyla verdiği ifadede ‘Ankara’da çalışanların fazla mesai almaları söz konusu olamaz’ demiş. BirGün’ün ulaştığı belgede, çok kısa bir süre önce Taraf gazetesi yönetiminin ‘hakkını yediğini ve hakkaniyetli davranmadığını’ iddia eden Oğur’un, meslektaşının Taraf’a açtığı dava sırasında gazete yönetiminin yanında tavır alarak Keskin’in fazla mesailerini almamaları yönünde görüş beyan ettiği görülüyor.

‘KULLANIŞLI APTAL'LA GÜNDEME GELMİŞTİ

Yıldıray Oğur, çok kısa bir süre önce Taraf gazetesine açtığı ‘fazla mesai davasını’ kazanmasının ardından Taraf’ın kendisine yönelik kullandığı ‘Kullanışlı Aptallık’tan Servet Çıktı’ başlığı ile gündeme geldi.Oğur, 2010 yılında Taraf’taYazıişleri Müdürü olarak görev yaparken gazetenin Ankara Büro çalışanı Adnan Keskin tarafından açılan ‘fazla mesai’ davasında ‘davalı tanığı’ sıfatıyla ifade verirken Taraf’ın Ankara bürosunun bulunduğu hanın erken saatlerde kapandığını öne sürerek çalışanlara fazla mesai ücretlerinin verilmemesi gerektiğini savundu. Oğur’un bu sözlerinin de gerçeği yansıtmadığı ise Taraf’ın Ankara bürosunun Ankara’nın en işlek caddelerinden birisinde bulunması ve söz konusu handa dershanenin yer aldığı derslerin iseifadede yer alan saatlerden çok daha geç saatlere kadar südrdüğünün öğrenilmesiyle açığa çıktı.

NASIL SAVUNMUŞ?

Taraf gazetesinin Mehmet Baransu’dan sonraki yedek bavulcusu olduğu gazete tarafından açıklanan Yıldıray Oğur’un Adnan Keskin ve Erdem Gül aleyhine verdiği ifadede şu görüşleri yer alıyor: Davacının ne kadar ücret aldığını bilmiyorum. Ancak muhabirlere ayda 130,00 TL yemek ücreti ödenirdi. Sabah 10:00 akşam17:300-18:00 saatleri arasında haftanın 6 günü çalışırdıç Haftasa 1 gün izni vardı. Ama hangi gün kullandığını bilmiyorum. Zaten büronun bulunduğu han bu saatlerde kapanıyordu. Fazla çalışma yapması mümkün değildi.

ERDEM GÜL DE VAR

Yıldıray Oğur’un fazla mesai alınmaması yönünde ifade verdiği isimlerden bir diğeri ise Erdem Gül. Şu an Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi olan Erdem Gül, Adnan Keskin’le aynı dönem Taraf’a işe iade ve fazla mesai davası açtı ancak bu davada da Yıldıray Oğur aynı ifadeleri vererek meslektaşlarının fazla mesai almamaları yönünde görüş beyan etti.

Kaynak: Birgun.net