DERVİŞ CEMAL

Cumhurbaşkanı Erdoğan için yaptırıldığı iddia edilen İzmir Urla’ya bağlı Zeytineli köyünde deniz kenarındaki kaçak, ruhsatsız ve haklarında yıkım kararı bulunan villaların sahiplerinden Oğuzhan Boyacı dün bazı gazetelere “Urla Villaları” başlıklı yarım sayfalık ilan verdi. Villa sahipleri adına verildiği iddia edilen ilanda Erdoğan’ın, söz konusu villalarda altı defa misafir edildiği bilgisi yer alırken, Erdoğan’ı hedef alan çevrelerin kendileri hakkında olumsuz bir algı yarattığı ileri sürüldü.

Şöhret olan evlerin sahipleriyiz!
Kendilerinin, kamuoyunda “Urla villaları” olarak şöhret bulan evlerin sahibi olduklarını belirten Boyacı, “Urla villaları olarak maalesef şöhret bulan evlerimizi, 1982 yılı başlarında, şu anda 150 bin metrekareyi geçen alanlı arazimiz üzerine inşa eden sakinlerindeniz. Ne var ki bazı komşularımızın Cumhurbaşkanımızla eskiye dayalı dostluk ilişkileri vesile kılınarak, kamuoyunda şahıslarımız ve evlerimizle ilgili yaratılan haksız algı, dahası yapılan belgeli açıklamalara karşın gerçeklerin yine de ısrarla gözardı edilip saptırılması, artık anlamsız yorgunluklar oluşturan bir sürece dönüşmüştür” dedi.

Mağdur ediliyorlarmış!
Gerçeklerin bir kez de kendileri tarafından kamuoyuna anlatılıp abartılı ve haksız algının kaldırılmasının zorunlu hale geldiğini belirten Boyacı, “Ülkemizin her yanında yüz binlerle ifade edilen imar sorunları ortadayken eskilere dayanan sosyal içerikli bir dostluk vesile edilerek mağdur ediliyoruz. Yaşanan süreç de ülkenin her yanında binlercesi yaşanan yasal herhangi bir süreçten farklı değildir. Yapılan haksızlığı sadece bizlere değil, kamuoyuna da saygısızlık ve incitici yaklaşımlar olarak değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Kamuoyu Urla villalarını ortaya çıkan tape kayıtlarıyla öğrenmiş, 1. derece doğal sit alanı olan bölgedeki bazı villaların geçmişinin çok eski olmadığı, son birkaç yılda yapıldığı fotoğraflarla belgelenmişti.

Tapelerde Boyacı
Haramzadeler adlı Twitter hesabının yayınladığı ses kaydına göre ikinci dalga yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda ifade veren işadamı Mustafa Latif Topbaş’ın, Erdoğan’ın talimatıyla SİT alanına yapılan villalarının SİT derecesinin düşürülmesi için rüşvet görüşmesi yaptığı iddia ediliyordu. Topbaş’ın yardımcısı Oğuzhan Boyacı ile yaptığı konuşmada raporda imzası bulunacak 6 öğretim görevlisine 130 bin TL ödeneceği belirtiliyor.

Hocalardan birisi paranın kendi hesabına yatırılmasını istemezken Boyacı’nın parayı Ankara’ya göndermesini istiyor. Hocalara hazırlatılan rapor ile ilgili 01.11.2013 tarihinde gerçekleşen görüşmede Erdoğan’a yapılacak villa için 800 bin TL değerinde arazi alınacağı ve tapunun M.Latif Topbaş üzerine yapılacağı da yer alıyor. Söz konusu görüşmede Oğuzhan Boyacı raporun pazartesi günü kargoya verileceğini, hocalara 20’şer bin lira, imzayı atacak olan Osman denilen kişiye ise 30 bin TL belirlediklerini söylüyor ve Topbaş’tan onay alıyor.

Kaynak: Birgun.net