CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Yargı Yılı Açılış Töreni’ne ilişkin, “Yüksek yargıya düşen majestelerinin hukukçusu olmak değil” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılacak olan Yargı Yılı Açılış Töreni’ne ilişkin, “Yüksek yargıya düşen majestelerinin hukukçusu olmak değil” dedi.

CHP’li Tanrıkulu yaptığı açıklamada, bu yıl ilk defa Yargı Yılı Açılış Töreni’nin Yargıtayın değil de Cumhurbaşkanlığının ev sahipliğinde yapılacağını belirterek, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ve Cumhurbaşkanının da konuşma yapacağı bir törenle yapılacak olması, bu tablonun tarihe geçmesi açısından ibret vericidir. Zira böyle bir durum 12 Eylül darbe döneminde dahi yaşanmamış, Kenan Evren tarafından dahi talep edilmemiş ve dönemin yüksek yargı mensupları tarafından da bu tür taleplere teslim olunmamıştır.

Her yıl yüksek yargının ev sahipliğinde, geçmişte Ankara Hukuk Fakültesi ya da Yargıtayın organizasyonu altında saygınlığına gölge düşürmeyecek çeşitli salonlarda ve yalnızca savunma ve yargılama makamlarını temsilen Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve Yargıtay Başkanının konuşmaları ile gerçekleştirilen açılış, bu yıl siyasi iradenin etkisi ve kontrolü altında gerçekleştirilecektir. Yaşanılan bunca hukuksuzluk bu açılış töreni ile taçlandırılarak tüm kamuoyuna ‘malum’, ilan edilmektedir” ifadelerini kullandı.

Tanrıkulu, CHP’nin törene katılmamasının hem ilkesel bir duruş hem de yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının gelmiş olduğu noktaya dikkat çekmek için olduğunu söyledi.

Tanrıkulu, “Yüksek yargıya düşen majestelerinin hukukçusu olmak değil, halkın hakkını ve hukukunu korumak, bu uğurda mücadele etmek ve tarihi önemdeki gelenekleri bir tek kişinin hırslarına kurban vermemek için mücadele etmektir” dedi. (Evrensel)

Kaynak: Birgun.net