CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu 'teröre destek veren belediyelere' kayyum atanmasına ilişkin yasa tasarısı hazırlanmasına "Tayyip Erdoğan'a kalsa her eve bir kayyum atayacak. Kaç çocuk yapacaksın, ne giyindin, iftara kalktın- kalkmadın diye kayyum atacaklar" dedi.

Sezgin Tanrıkulu, teröre destek veren belediyelere kayyum atanmasına ilişkin yasa tasarısı hazırlanmasına yönelik bir soruyu şöyle yanıtladı:

"Bilmeyen diyecek ki bu devlette bunları önleyecek yasal mevzuat yok, hükümetin eli kolu bağlı, bundan dolayı belediyeler terör örgütlerine yardım ediyor, bizde elimiz kolumuz bağlı seyrediyoruz sanıyordur. İçişleri Bakanlığı, Sayıştay'ın teftiş yetkisi var. Savcılar var bu ülkede. Bunlar varsa önleme noktasında önlememişseniz sizin kabahatiniz. Bu algı operasyonu, gündem saptırma operasyonu. Eğer böyle bir şey varsa, yaptıklarını önlememişseniz sizin kabahatiniz. Mevzuatta birden fazla hüküm var engelleyecek. Neredeyse evlere atayacaklar kayyum. Tayyip Erdoğan'a kalsa her eve bir kayyum atayacak. Kaç çocuk yapacaksın, ne giyindin, iftara kalktın-kalkmadın diye kayyum atacaklar. Bu hale geldik."

Kaynak: Birgun.net