CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, hükümetin başka cemaatlerle bakanlıklar paylaştığını söyleyerek, “Hükümet bugün dahi güvence veriyor. ‘Bizim hedefimizde sadece Fethullah Gülen cemaati vardır, FETÖ cemaati vardır, onun dışında kimse yoktur’ diye güvence veriliyor” dedi.

Tanrıkulu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “Darbe ile mücadele darbecilerle mücadelenin insan haklarına, hukuka, adil yargılama ilkelerine saygılı bir biçimde yürütülmesi lazım” dedi.

ŞIRNAK VE HAKKARİ TEPKİSİ

Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek torba kanun tasarısına işaret eden Tanrıkulu şunları söyledi: “Şırnak ve Hakkari’nin il olmaktan çıkarılması da son derece yanlıştır. Türkiye’nin bir bölgesindeki yurttaşlarımızı karşımıza alarak onların taleplerine aykırı bir biçimde daha çok siyasi saiklerle bir ilin ilçe yapılması doğrudan doğruya yurttaşlarımızı bu cumhuriyetten koparacak adımdır. Hükümetin, AKP’nin Genel Kurul’da görüşülecek bu hafta görüşülecek bu konuyu yeniden gözden geçirmesini ve Şırnak ve Hakkari’nin il olarak kalması için gerekli adımı atmasını bekliyoruz. Gerekirse Cizre ve Yüksekova, Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi 82 ve 83. il olurlar. Ama Şırnak ve Hakkari’nin il olmaktan çıkarılması son derece yanlış olur."

KAMU ÖRGÜTLENMESİ CEMTLER KOALİSYONUNA TERK EDİLDİ

Bir soru üzerine Tanrıkulu, “15 Temmuz’dan önceki durumdan öncelikle ders çıkarması gereken de bu hükümettir” derken şöyle devam etti: “Bu hükümet döneminde maalesef kamu örgütlenmesi cemaatler koalisyonuna terk edildi. Bakanlıklar paylaşıldı cemaatler arasında. Belli bakanlıklar bazı cemaatlere verildi. Belli bakanlıklar başka cemaatlere verildi. Şimdi FETÖ denilen cemaat dışında kamuda örgütlenen başka cemaatler olduğunu bilmiyor muyuz, biliyoruz. Ve bunlara bu hükümet bugün dahi güvence veriyor. ‘Bizim hedefimizde sadece Fetullah Gülen cemaati vardır, FETÖ cemaati vardır onun dışında kimse yoktur’ diye güvence veriliyor. 'O cemaatten temizledik başka cemaate verdik' anlayışının bu aşamadan sonra kamuda olmaması lazım.”

Kaynak: Birgun.net