Zeynep Yüncüler- [email protected]

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, 4 gün önce ‘yasaklı’ mahalle alanına girmeyen, ancak şu anda yasağınuygulandığı Melik Ahmet Mahallesi’nde yer alan 1 Nolu Aile Sağlık Merkezi’nin karakola dönüşeceği iddiaları valiliğin kaymakamlığa gönderdiği talimat ile kesinleşti.

Bünyesinde 40 bin hastanın kayıtlı olduğu, 5 doktorun da görevde bulunduğu Aile Sağlık Merkezi, Diyarbakır Valiliği'nden Sur Kaymakamlığı'na iletilen talimata göre, boşaltılması istendi.

Diyarbakır Valiliği Halk Sağlık Müdürlüğü’nün Sur Kaymakamlığı Toplum Sağlığı Merkezi’ göderdiği talimatta şu ifadeler kullanıldı: “…Bahse konu bölgede sağlık hizmeti sunulacak fiziki şartlara haiz kiralanacak taşınmaz bulunmamaktadır. Kurumumuza ait binaların boşaltılması durumda sağlık hizmetinde aksamalara sebebiyet verileceği düşünülmektedir. Bu sebeple 1 Nolu Aile Sağlık Merkezi’nin daha sonra iade edilmek şartıyla, geçici güvenlik polis noktası olarak kullanılabilir…. Bu yazılara istinaden Sur 1 Nolu Aile Sağlık Merkezi’nin polis güvenlik noktası olarak kullanılmak üzere geçici süreliğine ivedilikle boşaltılması hususunda, gereğini rica ederim.”

Kentin Bağlar ilçesinde ise, dört gün önce 2 ve 3 Nolu Aile Sağlık Merkezi’nin kapatılacağı, yerine polis merkezlerinin yapılacağı duyurulmuştu.

Kaynak: Birgun.net