İstanbul’da polis LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nü ve basın açıklamasına izin vermedi. Onur Haftası Komitesinden yedi kişi gözaltına alındı. Almanya Federal Meclis üyesi Volker Beck ve Avrupa Parlamentosu vekili Terry Reintke gözaltına alındıktan sonra bırakıldı.

İstanbul Valiliği’nin LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nü ve basın açıklamasını yasaklaması üzerine, Onur Haftası Komitesi’nin bugün yapılacak yürüyüşün formatını değiştirdiğini ve İstiklal Caddesi’nin her köşesine dağılacaklarını açıklamıştı.

Komite valiliğe saat 17.00’da Tünel Meydanı’nda basın açıklaması yapmak için başvurmuştu; ancak açıklama için bu istek “uygun görülmemişti”.

Bugün İstiklal Caddesi’nde diğer günlere nazaran polis sayısında büyük bir artış vardı. Saat 16:00’dan itbaren açıklama için seçilen Tünel Meydanında polis gazetecilerin bile durmasına izin vermiyor. Polis her gazetecinin kimliğini kontrol etti ve meydana çıkmalarını engelledi.

Onur Haftası Komitesi gözaltına alındı

T24'ün haberine göre, Onur Komitesi 16:50’de basın açıklaması yapmak için polisle son bir kez görüşme yaptı.

Görüşmeden sonuç alınamadı. Meydana çıkmak isteyen göstericiler, saldırıya uğradı ve polis tarafından darp edildi.

Onur Haftası Komitesi'nden polisle görüşme yapan yedi kişi gözaltına alındı. Bu sırada Onur Haftası Komitesi'nden yedi kişi gözaltına alındı.

AP ve Almanya vekilleri gözaltına alınıp bırakıldı

Almanya Federal Meclis üyesi Volker Beck ve Avrupa Parlamentosu vekili Terry Reintke gözaltına alındıktan sonra bırakıldı. Reintke'nin iki yardımcısı Felix Banaszak ve Max Lucks da gözaltına alınanlar arasında. Gözaltına alınanlar darp edildi.

Kaynak: Birgun.net