Milliyetin haberine göre, Konya’da, çalıştığı kurumda sistemli olarak yöneticisi tarafından taciz edilen, bu tacizi tanıklarla kanıtlayan kadının başına gelmeyen kalmadı. Suç duyurusu doğrultusunda başlatılan savcılık soruşturması 9 aydır bir sonuca bağlanmazken, mağdur kadın önce çalıştığı kurumdan gönderildi, daha sonra çocukları nedeniyle yeni görev yerinde çalışamayacağını belirtince 20 km. uzaklıktaki bir başka yere tayin edildi.

Taciz olayı ile ilgili haberlerin yerel basına yansımasının ardından ise mağdur kadın, bu kezKonya’nın Yunak ilçesine atandı. Tacizde bulunduğu iddia edilen yöneticinin ise koltuğunu kaybettiği ancak hâlâ aynı kurumda çalıştığı öğrenildi.

Konya Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturma dosyasına giren belgelere göre, olay Konya’da Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde yaşandı. 2 çocuk annesi S. adlı kadın, kurumdaki bir yönetici tarafından taciz edilmeye başlandı. Mağdur kadın, durumdan kurumun yöneticisini haberdar etti. Kurum yöneticisi de tanıklar önünde cereyan etmesi durumunda hemen olayı soruşturacağını söyledi. Tanıklar önünde bir süre sonra, söz konusu kişi, kadına, “Eteğin hatlarını daha iyi ortaya çıkartıyor”, “Seni görmek istemiyorum, seni her gördüğümde abdestim bozuluyor” gibi sözler etti. Bir süre sonra ise kadının, kurumdaki bir başka kişiyle birlikte kent dışına gittiğine yönelik dedikodular çıkarttı.

Mağdur kadın, bunun üzerine savcılığa başvurarak, başından geçenleri aktardı. Tacize uğradığını belirten kadın, konuyla ilgili tanıkların isimlerini de savcılığa bildirdi. Savcılık, Mart 2015’teki bu soruşturmadan sonra hem kadının hem de bütün tanıkların ifadelerini aldı ancak bugüne kadar soruşturmayı karara bağlamadı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr