ERK ACARER / [email protected]
​@eacarer

Sarıkamış Devlet Hastanesi’nde büyük bir taciz skandalı yaşandığı ortaya çıktı. Sarıkamış Meslek Lisesi Müdürlüğü'nce, hem hastane yönetimine hem de İlçe Müdürlüğü’ne hastanede anestezi uzmanı olarak görev yapan M.Ü. isimli doktorun stajyer öğrencileri taciz ettiğine dair yazı yazıldığı ve bilgi paylaşıldığı belirtildi.

Ancak taciz olaylarının sürdüğü, 2014-2015 yılları arasında görevli hastane başhekimi ve hastane idari yönetiminin olayları görmezden geldiği, konu ile ilgili olarak herhangi bir soruşturma ve inceleme başlatmadığı anlaşıldı.

‘Suç duyurusundan vazgeç’ baskısı

Süren taciz olaylarının farkında olan ve bunlara bizzat tanıklık eden anestezi teknikeri Yücel Yıldız 09.05.2016 tarihinde Kars ili Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Ancak suç duyurusunu yapan Yıldız, tuhaf bir şekilde ve aynı gün içinde hastane yönetimince asli görevinden alınarak, hiç eğitim almadığı bio medikal depo sorumluluğu görevine verildi.

Adı taciz olaylarıyla anılan Dr. M.Ü. ise, Sağlık bakanlığı tarafından Sarıkamış Devlet Hastanesi’nden alınıp Antalya’daki Finike Devlet Hastanesi’ne atanarak adeta ödüllendirildi. Yine aynı dönemde ‘olayı görmezden geldiği’ iddia edilen, Sarıkamış Hastanesi Başhekimi’ne de bir ödül verildi! Başhekim, Kars Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevine atandı.

Öte yandan Yücel yıldız, savcılığa suç duyurusundan vazgeçmesi için kendisine AKP Sarıkamış İlçe Başkanı ve birkaç yönetici tarafından baskı yapıldığını da beyan etti. Gelişmelerin sonunda tacizci doktor M.Ü. ise tutuklandı.

Bilgen: Herkes aklamaya çalışmış

HDP Kars milletvekili Ayhan Bilgen, konuyla ilgili bilgi sahibi olduklarını belirterek; “Tacizciye ödül, bunu ortaya çıkarmak isteyene ceza vermeye çalıştılar “dedi. Bilgen konuyla ilgili şunları söyledi: “İnsani görevini yerine getiren Anestezi Teknikeri Yücel Yıldız, büyük mobing ve baskılara uğradı. AKP Sarıkamış İlçe başkanı çirkin bir biçimde olaya müdahil olmuş. Yine skandaldan haberi olan ve üstünü örtmeye çalışan başhekime de ödül vermiş ve Kars Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevine atamışlar. Tüm olaylardan bilgimiz var. Açıkçası Sarıkamış şehitlerinin kemiklerini sızlattılar.” Olayı ortaya çıkaran Yücel Yıldız’la da ilgili açıklamada bulunan HDP’li bilgen şunları ekledi: “Hayatın her alanında görevini layıkıyla yürüten nice Yücel Yıldız’lar olduğu bilinciyle, ona sahip çıkıyor bundan sonra başına gelecek olaylardan yetkililerin sorumluluğu olacağını kamuoyuna duyuruyoruz.”

Kaynak: Birgun.net