Yapım aşamasında olan bir filmde, Suudi Kralı Fahd'ın gizli eşi olarak bilinen Filistinli Canan Harb'ın gözünden Suudi ailesinin bilinmeyen yaşantısı anlatılıyor.

Harb, Filistinli bir hristiyan olarak 20 yaşındayken Kral Fahd ile evlenmiş. Fakat Suudi ailesi bu evlilikten memnun kalmayınca, Harb apar topar Londra'ya gönderilmiş. Kral Fahd tarafından maddi olarak desteklenen ve yaşamını İngiltere'de sürdüren Harb, Fahd'ın ölümünden sonra ise Suudi ailesiyle birçok sorun yaşamış.

İleri'nin Middle East Eye'dan derlediği habere göre, Canan Harb'ın gözünden Suudi ailesini ve Kral Fahd ile yaşadıklarını anlatan bir film çekiliyor. Filmde yer aldığı öğrenilen kimi sahneler ise şimdiden tartışma yaratmış durumda. Bu sahnelerden birinde Kral'ın Londra'daki Clermont Club adlı bir gazinoda kumar oynadığı ve kumar konusunda bağımlılık yaşadığı anlatılıyor. Bir başka sahnede de Fahd'ın uyuşturucu kullanırken görüntüleri yer alıyor. Filmde ayrıca, Kral Fahd'ın "sarayda koşturan başka küçük Arafat'lar istemiyorum" diyerek Harb'ı üç kere kürtaja zorladığı da anlatılıyor.

Kral Fahd 2005 yılında öldü.

Filmle ilgili tartışmalar sürerken, çekimlerin de devam ettiği bildirildi. Suudi Arabistan'da içki kullanımı ve kürtaj ise tamamen yasak.

Harb filmde anlatılanların mutlu etmediğini, ancak tarihin bir parçası olarak saraydaki gizli yaşantıların anlatılmak zorunda oldunu söylerken, filmin yönetmenliğini İngiliz Malcolm Walker'ın yürüttüğü öğrenildi. (İleri/Middle East Eye)

Kaynak: Birgun.net