Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Yılmaz, Suriye topraklarına yaklaşık 100 Türk askerinin girdiği iddialarını da yalanladı.

BBC'nin haberine göre Suriye hükümeti, yaklaşık 100 silahlı kişinin 12 araçla sınırı geçerek Suriye'ye girdiğini ve bu silahlı kişiler arasında Türk askerinin de bulunduğunu iddia etmişti.

Haftasonu Suriye'deki YPG mevzilerine yönelik başlatılan top ateşleri hakkında bilgi veren Savunma Bakanı, obüslerin Kilis'ten ateş açarak 4 ayrı noktayı vurduğunu belirtti ve "Türk tarafında can kaybı yok. Karşı tarafı bilmiyoruz" dedi.

Yılmaz YPG'ye yönelik top ateşlerinin angajman kuralları çerçevesinde gerçekleştiğini de ifade ederek "Azez bölgesinde saldırı hazırlığında olan unsurlar hakkında bir istihbarat bilgisi vardır" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, YPG'nin geçen hafta Suriye'de ele geçirdiği bölgelerden çekilmemesi halinde top ateşinin devam edeceğini belirtmişti.

Ancak YPG'nin siyasi kanadı PYD (Demokratik Birlik Partisi) Eş Başkanı Salih Müslim, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamalarda geri çekilmeyeceklerini ifade etmişti.

YPG, geçen hafta Türkiye - Suriye sınırındaki Azez'in güneyindeki Minag askeri hava üssünü ele geçirmişti.

Suriye hükümeti BM'ye gitti

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yönetimi ise Türkiye'nin YPG'yi hedef alan operasyonlarını Birleşmiş Milletler'e (BM) taşıdı.

Türkiye'nin top ateşinin Suriye'nin egemenliğinin ihlali anlamına geldiğini belirten Şam yönetimi, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'a hitaben yazdığı mektupta, Güvenlik Kurulu'ndan Türkiye'ye yönelik olarak harekete geçmesini istedi.

Şam yönetiminin mektubunda "Türkiye'nin topçu ateşi, terörist gruplara doğrudan destektir" deniyor.

Hatay'da bir asker hayatını kaybetti

Öte yandan, Genelkurmay Başkanlığı'ndan ise Pazar akşamı Hatay'da bir askerin hayatını kaybettiği açıklaması geldi.

Açıklamada, "Görevli unsurlarımız, Suriye sınırından Türkiye’ye yasadışı hudut geçişinde bulunan bir gruba müdahale etmiş, çıkan çatışmada kahraman bir silah arkadaşımız olay yerinde şehit olmuştur" dendi.

Kaynak: Birgun.net