Fırat Kalkanı Oprerasyonu kapsamında IŞİD’ten temizlediği belirtilen Kilis sınırındaki Rai bölgesinden, Kilis kent merkezine gün içinde iki kez Katyuşa roketatar mermisi atıldı. Kent merkezindeki pazar yerine isabet ederek patlayan roket parçalarının isabet ettiği 5’i çocuk 6 kişi yaralandı. Saat 17.00 sıralarında gerçekleşen ikinci saldırıda ise 2 kişi yaralandı.

Ocak ayından itibaren Suriye’de IŞİD denetimindeki bölgelerden atılan katyuşa roketatar mermilerinin hedefi olan Kilis’te 12’si Suriyeli 22 kişi öldü, çok sayıda kişi yaşamını yitirdi. Son olarak geçen 9 Eylül günü günü roketin atıldığı ve kimsenin yaralanmadığı Kilis kent merkezine, bugün saat 14.40 sıralarında yine katyuşa roketatar mermisi atıldı. IŞİD bölgesinden atılan roket, resmi kurumların da bulunduğu Canpolat Mahallesi’nde bulunan pazar yerine düştü. Sokakta camları kırılan işyerlerinde hasara yol açan patlamada yaralananlar ise olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Acil serviste tedavisine başlanan yaralılardan 5’inin sağlık durumunun iyi olduğu, 1’inin ise durumunun ağır olduğu açıklandı.


Kilis’e atılan ikinci roketatar mermisi Saraç Mehmet Çavuş Mahallesi’ne isabet etti. Mahallede bulunan Mercidabık İlkokulu yakınına düşen roketin patlamasıyla etrafa saçılan şarapneller bu sırada yoldan geçen ismi öğrenilemeyen bir kadın ile bir çocuğa isabet etti. Hafif yaralanan kadın ve çocuk, ihbar üzerine bölgeye sevk edilen ambulansta ilk tedavileri yapılarak hastaneye götürüldü. Böylece dün gün içerisinde Kilis’e düşen roket sayısı 2’ye, yaralananların sayısı ise 1’i ağır 8’e yükselmiş oldu.

Başbakan Binali Yıldırım Kilis’e atılan roketler için “Biz Suriye’ye neden girdik? Bu yüzden girdik. Mala cana zarar geliyor diye. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlanıncaya kadar Fırat kalkanı operasyonu devam edecek” dedi.

‘Allahın korumasıyla düşüyor’

AKP Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, Suriye’den atılan roketatar ve havan topu mermilerinin çok olmasına rağmen fazla can kaybının yaşanmadığını söyleyerek, “Her bir roketin bize Allah’ın korumasıyla düştüğünü düşünüyorum” dedi.

TSK: IŞİD mevzileri vuruldu

TSK, Suriye tarafından atılan katyuşa füze mermisinin atıldığı bölgenin tespit edildiğini berlirterek, topçu atışı ile hedefler vurulduğunu açıkladı.

Kaynak: Birgun.net