Suriye'nin kuzeyinde Kürtlerin kontrolündeki bölgelerin federal sisteme geçmesini değerlendiren üst düzey bir Türkiyeli yetkili, Suriye'de belli bir kesimin etnik kökene bağlı olarak tek taraflı şekilde adım atamayacağını, ülkenin geleceğine halkın birlikte karar vermesi gerektiğini söyledi.

Reuters'a bilgi veren üst düzey yetkili, Suriye'de federal bir yapı oluşturulması için bazı adımların atılmakta olduğunu belirterek, "Bu konuda Türkiye'nin tutumu tamamen net ve açık. Kim olursa olsun Suriye'nin içinde hiç kimsenin oldubittiyle yeni yapılar kurmasını, Suriye'ye yön çizmesini istemiyoruz" dedi.

"Suriye'de belli bir kesim, etnik kökene bağlı olarak tek taraflı şekilde adımlar atamaz" diyen aynı yetkili, şöyle konuştu:

"Suriye'de çözüm için müzakereler devam ediyor. Belki ağır işliyor ama bunun sonuçlarını göreceğiz. Rusya'nın belli ölçüde çekilmesi orada iklimi yumuşatabilir. Suriye'nin bir bütün olarak kalıp, zayıflatılmadan, uzlaşmayla ve anayasayla Suriye halkı geleceğine karar vermeli. Tek taraflı her türlü girişim Suriye'nin bütünlüğüne zarar verir." (Sputnik)

Kaynak: Birgun.net