ZEYNEP KURAY / [email protected]

Suriyeli Murad Mohamad’in hayatı, şeker hastası eşi ve iki çocuğuyla Halep’te şiddetlenen savaştan kaçıp büyük umutlarla sığındığı Türkiye’de altüst oldu.

Mohamad’ın şeker hastası eşi 36 yaşındaki Shirin Mohamad kontrol için götürüldüğü hastanelerdeki ihmaller nedeniyle göz göre göre ölüme gönderildi. Beyin ölümü gerçekleşen ve yoğun bakım ünitesinde tutulan Shirin Mohamad, dün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Makineye bağlı olarak hayatta tutulan Shirin Mohamad’in ölümünü şüpheli bulduğunu belirten Murad Mohamad, kendilerine haber verilmeden yaşam destek ünitesinin fişinin çekildiği söyledi.

Şeker düşmesi nedeniyle gittiği hastanelerde komaya giren ve septik şok (kan zehirlenmesi) geçiren Shirin Mohamad’in beyin ölümü en son kaldırıldığı Göztepe Marmara Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleşti. Suriyeli oldukları için eşiyle ilgilenilmediğini söyleyen Murad Mohamad, “Halep’te savaştan kaçtık, sığındığımız Türkiye’de ölüme yakalandık” dedi.

Müdahale yerine nakil

Aslen Afrin’li olan Murad Mohamad, şeker hastası olan eşi Shirin Maamou’yu 30 Mart 2016 tarihinde kontrol amacıyla Esenler Kadın Doğum Hastanesi’ne götürdü.

Kontrol sonrası eve giden eşinin durumunun kötüleştiğini ve Bağcılar Devlet Hastanesi’ne götürdüğünü söyleyen Murad Mohamad, ‘’Hastanede onu hemen acil müdahale odasına aldılar. Ne olduğunu sorduğumda her seferinde, ‘Bir şey yok’ denilerek geçiştiriliyordu. Daha sonra, eşimin komaya girdiğini, orada yer olmadığı için başka hastaneye nakledeceklerini söylediler’’ dedi.

Nakledildiği hastanede alındığı yoğun bakımda hijyenik koşulların gözardı edildiğini söyleyen Murad Mohamad, eşi Shirin Mohamad’in enfeksiyon nedeniyle durumunun daha da ciddileştiğini belirtti. 36 gün komada kalan Shirin Mohamad, dün sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Eşinin göz göre göre ölüme gönderildiğini söyleyen Murad Mohamad, yapılanlara gözyaşları içinde sitem ederek üç hastane konusunda suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti.

Kaynak: Birgun.net