Suriye Devlet Televizyonu SANA, ordu kontrolündeki üç kentte dört ayrı patlama meydana geldiğini duyurdu. AFP ise Haseke'de bir patlama meydana geldiğini aktardı. Saldırıların tümünü IŞİD üstlendi.


Suriye'den ilk patlama haberi Tartus kentinden geldi. Kentin girişindeki Arzuna Köprüsü çevresinde çifte patlama yaşandı.

Sputnik Türkiye'nin SANA'dan aktardığı habere göre, Tartus'un yanı sıra başkent Şam'ın kırsalında ve Humus'ta da patlamalar meydana geldi. Humus'taki askeri kontrol noktasına bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda, iki askerin hayatını kaybettiği belirtildi. Hastane kaynakları patlamada yedi kişinin de yaralandığını kaydetti.

HASEKE'DEKİ SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

Öte yandan AFP, Haseke'de bir patlama yaşandığını ve en az beş kişinin hayatını kaybettiğini aktardı. IŞİD, ‘haber ajansı’ Amaq üzerinden bir açıklama yayınlayarak saldırıyı üstlendi. SANA ülke genelindeki patlamalarda toplam 38 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı. Haberde ölenlerden 40'ının Tartus'taki çifte patlamada hayatını kaybettiğine dikkat çekildi.

SALDIRILARI IŞİD ÜSTLENDİ

IŞİD, 'haber ajansı' Amaq üzerinden sabah saatlerinde gerçekleştirilen tüm saldırıları üstlendi.

Kaynak: Birgun.net