Rusya medyasına göre, Türkmen Dağı’nın alınması için Rus savaş uçaklarının hava desteğiyle 5 gün önce karadan 7 bin askerle operasyon başlatan Suriye ordusu, dün (Çarşamba) öğle saatlerinde stratejik konumdaki Eyn İssa kasabasını ele geçirdi.

“Türkmen Dağı bölgesinde bulunan El Nusra, Ahrar uş-Şam ve ÖSO birlikleriyle 5 gündür savaşan Suriye ordusu, şiddetli geçen çatışmalarda cihatçı örgütlerden 43 kişiyi ölü ele geçirirken, 37 kişi de yaralandı. Ordunun da çatışmalarda 7 kayıp verdiği öğrenildi” diyen Rus medyası, şöyle devam etti:

“Ağır silahların kullanıldığı çatışmalar sonucunda Suriye ordusu, Türkiye sınırına 4 kilometre yakınlıktaki Karamanlı Tepesi ile İsa Pınar köyünü bu sabah ele geçirmeyi başardı. Karamanlı Tepesi’nin alınmasıyla Türkmen Dağı bölgesinin tamamı Suriye ordusunun eline geçmiş oldu.”

Rus medyası, “Türkiye sınırında yer alması ve çok yüksek bir bölge olması nedeniyle stratejik öneme sahip olan Türkmen Dağı’nın geri alınmasıyla, artık cihatçı örgütler buradan Lazkiye’ye yönelik füze saldırılarında bulunamayacak ve Türkiye’den bu bölgeye silah geçişi yapamayacak” iddiasında da bulundu. (ANKA)

Kaynak: Birgun.net