Suriye ordusu ve cihatçı çeteler arasında son bir haftada şiddetli çatışmalara sahne olan Halep’te Nusra Cephesi liderliğindeki 7 grubun Zeytan ve Birne köylerine yönelik taarruzlarını püskürten Suriye ordusu ve Hizbullah savaşçılarının, kapsamlı bir operasyonda son aşamaya geldiği açıklandı.

Şam’ı ziyaret eden Rusya parlamentosu heyetiyle görüşmesinde Suriye ordusunun Halep’e yürümeye hazır hale geldiğini söyleyen Suriye Başbakanı Vail Nadir el Halki, “Rusya ile birlikte Halep’in kurtarılması operasyonu hazırlıklarımızı tamamlamış bulunuyoruz. Yakında bu önemli şehrimizi teröristlerden kurtarmak için operasyon başlatılacak. Rusya’nın yardımıyla kısa sürede bu operasyonun da tamamlanacağını düşünüyorum. Şimdiye kadar Rus kuvvetlerinin yardımıyla 500’ün üzerinde yerleşim birimi teröristlerden temizlendi. 40 bin kilometre kare Suriye toprağı yasal yönetimin denetimine geçti. Rus kardeşlerimize minnettarız” açıklamasını yaptı.

Rusya Savunma Bakanlığı da Halep’te Nusra Cephesi’nin büyük bir askeri yığınak yaptığını belirtti. Rusya, 14 Mart’ta Suriye’deki hava harekâtının ana operasyonlarının sona erdiğini açıklamıştı.

Kaynak: Birgun.net