BURCU CANSU / [email protected]

Ankara Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi’nde Eğitim Sen üyesi dört öğretmen 10 Ekim’deki mitinge katıldıkları gerekçesiyle sürgün edildi. Sürgünü protesto eden Eğitim Sen üyeleri çok sayıda çevik kuvvet polisi bekletildiği için açıklamayı okulun önünde yapamadı. Okulun yakınında yapılan açıklamada, okul müdürünün görevden alınması, sürgünlerin geri çekilmesi istendi.

Polis okulda

Ankara’da Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi’nde Eğitim Sen üyesi dört öğretmen “Siyasi düşüncelerini tutum ve davranışlarıyla yansıttıkları” iddiasıyla sürgün edildi. Eğitim Sen’in sürgün kararını okul önünde protesto kararı aldı. Bu kararın duyulmasıyla okul adeta polis ablukasına alındı. Öğrencilerin kaldığı yurda bir gün önceden akşam saatlerinde polis geldi. Okulda görevlendirilen sivil polisler öğlen yemeği molasındaki eyleme katılımı engellemek için öğrencilerin dışarı çıkmasına izin vermedi, eyleme katılan az sayıdaki öğrencinin numaralarının ve isimlerinin alındığı ifade edildi.

Okul önünde çok sayıda çevik kuvveti görevlisinin silahlı bir şekilde beklemesine anlam veremediklerini kaydeden Eğitim Sen üyeleri de “Sözde okuldaki öğrencileri bizden koruyorlar, öğrencileri polislerin elindeki silahtan kim korusun” dedi.

10 Ekim sürgünü
Eğitim emekçilerinin sürgün protestosu eylemine CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi de katılarak destek verdi. Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, polis ablukası nedeniyle okulun yakınında yapabildiği açıklamada, 10 Ekim’de yedisi öğretmen, 101 yurttaşın katledildiği mitinge katılan 11 öğretmenin müdür tarafından şikayet edildiğini bildirdi. Karaca, şikayet üzerine okula gelen müfettişlerin, bütün sınıflarda öğrencilere dağıttıkları kağıtlara, öğretmenlerin sınıflarda siyasi konuşmalar yaptıklarını, bazı öğrencileri mitinge katılmaya çağırdıklarını yazmalarını istediğini söyledi. Soruşturma raporunda öğretmenlerin, “Siyasi görüşlerini, eğitim öğretim ortamı içinde tutum ve davranışlarına yansıttıkları” iddiasıyla suçlandığını belirten Karaca, “Zülal Turgut Bala’ya, Ergün Bayram Elmadağ’a, Erol Şeref Ayaş’a, Umut Kızıldaş Kazan ilçesine sürgün edildi” diye konuştu.

AKP’li müdür görevden alınmalıdır

Okul Müdürü Mehmet Emin Ergun’un Facebook sayfalarındaki yazılarına bakıldığında bir AKP yöneticisi ya da üyesi gibi politik değerlendirmeler yaptığını belirten Karaca, “Ergun, muhalefet partileri ya da kişilere, ağır hakaretler içeren ifadeler yazmakta ya da bu tür yazıların sahipleri ile değerlendirmelere girmektedir. Eğitim Sen olarak haksız yere sürgün edilen üyelerimizin haklarını korumak için gerekli her türlü çalışmayı yürüteceğiz. Okul müdürünün görevden alınması için Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunuyoruz. Sürgün ve cezalarla mağdur edilen öğretmenlerin yargı yoluyla da haklarını aramayı sürdürmekteyiz” diye konuştu.

AKP'li okul müdürü Ergun'un facebook paylaşımlarından bazı örnekler:

Kaynak: Birgun.net