Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağının olmadığı bölgede inceleme yapan ve fotoğraf çeken İngiltere Parlamentosu'ndan Glasgow Parlamenteri Natalie McGrray gözaltına alındı. McGrray’ın, İngiltere merkezli Centre For Turkey Studies'in (CEFTUS) bünyesinde Türkiye’yi de kapsayan ülkelerde toplumsal araştırmalar yaptığı öğrenildi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ve abluka yaklaşık 3 aydır devam ediyor. Çatışmaya yakın bölgelere, akredite olmayan basın mensupları ile araştırmacılara izin verilmiyor. Sokağa çıkma yasağının olmadığı bölgeye ise güvenlik noktasından ilçeye girilebiliyor. Diyarbakır’a gelen İngiltere Parlamentosu’ndan Glasgow Parlamenteri Natalie McGrray, sokağa çıkma yasağının olmadığı bölgelerde inceleme yapıp fotoğraf çektiği sırada gözaltına alındı.

Balıkçılarbaşı bölgesinde gözaltına alınan McGray, kimlik soran polis memurlarına pasaportunu göstererek milletvekili olduğunu belirtti. Polisler, McGray’ın görüntülerine el koyarak inceledi. Yaklaşık 2 saat gözlem altında tutulan McGray serbest bırakıldı. Bu arada, McGray’ın karşılaştığı muamele üzerine İngiltere Büyükelçiliği'nin harekete geçtiği ve ilgili kurumlardan bilgi aldığı belirtildi. (CN)

Kaynak: Birgun.net