Sur’daki ablukanın sona erdirilmesi için Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın çağrısıyla bugün (2 Mart) saat 16.00’da Sur’a yürüyüş yapılacak.

Silvan Belediyesi, Bismil Belediyesi, Ergani’de Sakine Cansız Parkı’ndan, Lice, Dicle, Çermik, Çüngüş, Kulp, Çınar, Eğil ilçelerinden Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve HDP ilçeleri önünden yola çıkacak olan halk kent merkezinde yürüyüşe katılacak.

12.00'DEN BERİ SUR'A GİRİŞ-ÇIKIŞ YASAK
Bianet'ten Elif Akgül'ün haberine göre; bilgi veren JİNHA muhabiri Beritan Elyakut, yürüyüş öncesinde Diyarbakır Valiliği’nin Sur ilçesine saat 12.00 itibariyle giriş çıkışları yasakladığını aktardı. Sur’a sadece ilçede ikametgahı bulunanlar girebiliyor. Gazeteciler dahi ilçeye alınmıyor. Elyakut ayrıca Sur giriş ve çıkışları ile çok sayıda sokakta TOMA ve zırhlı araçların beklediğini belirtti.

Demirtaş, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Barış Anneleri, HDK, DTK ve DBP Diyarbakır Eş Başkanları Dicle Fırat Kültür Merkezi’nde yürüyüşü bekliyor.

***

NE OLMUŞTU?
Demirtaş ile DBP Eş Başkanı Kamuran Yüksek dün ablukaya karşı yürüyüş çağrısı yapmış, Demirtaş “Çarşamba (bugün) saat 16.00'da herkes bulunduğu yerden Sur'a doğru yürümelidir. Mahalle ve ilçelerden bu demokratik bir haktır. Tek bir insanın canına, malına zarar vermeden zarar gelmesine müsamaha etmeden bu demokratik hakkımızı kullanacağız” demişti.

Açıklamaların ardından Demirtaş ve Yüksek hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca soruşturma başlatılmıştı.

Kaynak: Birgun.net