ERK ACARER / @eacarer

Mülkiye Müfettişliği’nin Ankara Katliamı’nı araştıran ‘ön inceleme' raporunda bir skandal daha ortaya çıktı. Söz konusu skandal Ankara değil IŞİD’in son katliamlardan biri olan Sultanahmet’e ilişkin. Müfettiş raporunda, “Her türlü istihbarati bilgi varken, Sultanahmet önlenmedi’ diyor.

Mülkiye Müfettişliği’nin Ankara Katliamı’nı anlatan ‘ön inceleme' raporunda Sultanahmet saldırısına da dikkat çekiliyor. Raporun ilişkili bölümünde, önce Türkiye’de şu ana kadar toplam 23 canlı bomba saldırısı gerçekleştirildiği şu şekilde anlatılıyor: “Uluslar arası ve yerel terör örgütlerinin tercih ettiği bir eylem türü olarak canlı bomba saldırıları ile mücadele etmek oldukça zorlu bir görevdir. Türkiye’de günümüze dek; toplam 33 canlı bomba intihar saldırısı gerçekleştirilmiştir.”

Raporda, “terörle mücadelenin uluslararası işbirliği ve tüm devlet kurumlarının katılımı ile uzun vadeli planlı operasyonlarla yapılacak mücadeledir” denirken, canlı bombaları engellemenin, Güvenlik şube müdürlüklerinin görev tanımına girmediği örneklerle açıklanıyor.

İstihbarat vardı, önlenemedi
Oysa yakın zamandaki saldırılarda devlet kurumları arasındaki kopukluk ortaya çıkıyor. BirGün’ün ulaştığı rapor 12 Ocak 2016’da Sultanahmet’te gerçekleştirilen ve 10 kişinin yaşamını yitirdiği katliamda da büyük bir ‘zafiyet’ yaşandığını gözler önüne seriyor. İşte BirGün’ün ulaştığı rapordaki o satırlar: “…Özetle canlı bomba terör saldırılarının önleyici emniyet tedbirleri ile önlenemediği açıktır. En son 12 Ocak 2016 tarihinde İstanbul’da her türlü risk ve muhtemel istihbarat varken, Sultanahmet’teki canlı bomba saldırısı önlenememiştir.”

Kaynak: Birgun.net