Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Obama'nın Erdoğan eleştirilerine "Dost bir ülkeden beklenmeyecek şekilde bir açıklamayla maalesef karşı karşıyayız. Türkiye'nin dostluğunu kaybetmek hiç kimsenin lehine olmaz" sözleriyle yanıt verdi.

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki turizm merkezi Uzungöl'de bir otelde Turizm Değerlendirme Toplantısı düzenlendi. Toplantıya katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, ABD Başkanı Barack Obama'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ‘Basın Özgürlüğü' konusunda eleştirmesine de değindi.

Soylu; "Kıymetli dostlarım Wikileaks diye bir şey çıktı değil mi? adamı şaşkına çevirdiler. Sonra 'Snowden' diye bir adam çıktı. Bu meseleyi milli ve ulusal mesele olarak algıladılar ve kendilerine ait tehdit görerek bir pozisyon aldılar. Şimdi Türkiye'de MİT TIR'ları konusunda yayın yasağı kapsamı içerisinde açıklama yapıp Türkiye'nin ulusal bir sürecine zarar veren bir anlayışla ilgili mahkeme bir karar veriyor. Mahkeme karar verdikten sonra bunun basına özgürlükle, gazetecilere özgürlükle alakası olmayan bir konu üzerinden yani bir ulusal mesele, bir ajanlık meselesi üzerinden tam anlamıyla bir karar veriyor. Amerika'nın ne kadar derdini aldı, başkan yardımcısı üzerinden selam gönderiyor, ne kadar derdini aldı, el altından elçileri, konsolosları oraya yığıyor. Bizim müttefikimiz olduğunu öne süren Amerika ısrarla YPG ve PYD ile ilgili bir terör örgütü açıklaması yapmaktan kaçınıyor. O zaman hep birlikte şöyle bir ifade bulunma hakkına sahip miyiz? ‘Bugün Güneydoğu'da yaşanan terör olaylarında müttefikimiz ve dostumuz olan Amerika'nın da payı vardır' diye bir açıklamada bulunabilir miyiz? Dost bir ülkeden beklenmeyecek şekilde bir açıklamayla maalesef karşı karşıyayız. Üzüldüğümüzü ifade etmek istiyorum. Türkiye'ye yanlış yapılmaktadır. Türkiye'nin dostluğunu kaybetmek hiç kimsenin lehine olmaz" dedi.

Kaynak: Birgun.net