İspanya'da bir su parkındaki balina intihar etme girişiminde bulundu.

Kanarya Adaları'nda bulunan Loro Parque adlı su parkındaki Morgan adındaki katil balinanın kendini öldürmeye çalıştığı görüntüler, gösterileri izlemeye gelen bir turist tarafından kameraya alındı.

Dolphin Project adlı hayvan hakları derneğinin yayımladığı görüntülerde, Morgan’ın bulunduğu havuzdan dışarı atlayarak, kendini beton üzerine bıraktığı ve ölümü beklediği görülüyor. Loro Parque’daki uzmanların iddiasına göre, Morgan’ın içinde bulunduğu medikal akvaryumda sergilediği tavır tamamen ‘normal’di. Ancak seyirciler arasındaki bazı görgü tanıkları ise bu uzman görüşlerini tamamen reddederek; Morgan’ın, kendisini zorla kapatıldığı, doğasına uymayan bu havuzdan kurtarmak amacıyla böyle bir girişimde bulunduğunu iddia ettiler.

Morgan, Temmuz 2010'da beş balina ile beraber Hollanda sahilinde yakalanarak, Loro Parque su parkının bağlı olduğu SeaWorld şirketi tarafından sahiplenilmiş ve Kanarya Adaları'na getirilmiş.

KİMSE TEPKİ VERMEMİŞ

İsmi açıklanmayan bir turist tarafından çekilen görüntülerde; Morgan’ın, akvaryumun yan tarafında bulunan, turistlerin yürüdüğü kısımda hareketsiz bir şekilde yattığı ve bu garip durum karşısında hiç kimsenin tepki göstermedi. Görgü tanıklarına göre, videoda Morgan’ın intihar girişiminin yalnızca 2 dakikalık bölümü yer alıyor, fakat bu trajik olay aslında 10 dakika boyunca devam ediyor.

Dolphin Project tarafından Nisan'da yayımlanan bir video kaydında ise Morgan'ın havuzdaki metal kafese defalarca kafasını vurduğu görülüyordu. Sosyal medyada ve birçok haber sitesinde yayılan görüntüler, hayvanların bu şekilde doğal yaşamlarından uzaklaştırılarak su parklarına hapsedilme konusundaki tartışmaların fitilini de ateşledi.

Morgan'ın kendini öldürmeye çalışırkenki görüntüleri şöyle:

Kaynak: Birgun.net