Mersin Üniversitesi'nde okuyan bir kız öğrenci, Çiftlikköy Mahallesi’ndeki su kesintilerini şikâyet etmek için MESKİ yöneticisini arayıp “Bulaşık yıkayamıyoruz. Başkalarının evinde banyo yapmak zorunda kalıyoruz” diye şikayette bulununca, MESKİ yöneticisinin ise bunun üzerine ısrarla “Kimin evinde banyo yapıyorsun” diye sorduğunu iddia etti. MESKİ yöneticisi konuşmayı doğruladı ancak “Art niyetli değildim. Komşularınızda su akıyor mu anlamında sordum. Beni yanlış anladı” dedi.

Mersin Yaşam gazetesinden Abidin Yağmur'un haberine göre, Yenişehir'deki Çiftlikköy Mahallesi’nde yaklaşık 1 aydır süren su kesintileri MESKİ yetkilileri ile vatandaşlar arasında tartışmalara neden olurken, bir üniversite öğrencisinden hem su kesintileriyle ilgili şikâyetler hem de sözlü taciz iddiası geldi.

Mersin Üniversitesi’nde eğitim alan ve Çiftlikköy Mahallesi’nde oturan B.Y. adlı kız öğrenci, “Yaklaşık olarak 1 aydır sular düzenli olarak kesiliyor. 185’i aradığımızda bizi ya birbirlerine yönlendiriyorlar ya da sebebi belirlenemeyen arızadan dolayı net bir şey söyleyemeyeceklerini belirtiyorlar” dedi.

Su kesintisinden kaynaklanan mağduriyetlerinin daha hızlı giderilmesi için MESKİ İçme Suyu Daire Başkanlığını aradıklarını, oradan Daire Başkanı Ali Yanık’ın cep telefonuna ulaştıklarını söyleyen B.Y., “Daire başkanıyla sabah görüştüm. ‘Çiftlikköy gelişmekte olan bir yer. Yoğun su kullanımı var yeni depolar açıyoruz. Suyun ne zaman geleceğine dair net bir şey söyleyemem. Ekipleri adresinize yönlendireceğim’ dedi ve görüşmemiz orada bitti” dedi.

"KİMİN EVİNDE YIKANIYORSUN?"
Akşam saat 20.00’de hâlâ sular kesik olduğu için Daire Başkanı Ali Yanık’ı yeniden aradığını kaydeden B.Y. şunları söyledi:

“Telefonda kendisine ‘Çok mağduruz, sular ne zaman gelecek? Belli bir süresi var mı? Eğer bu birkaç ayı bulacaksa biz bu evden taşınalım’ dedim. Daire Başkanı da ‘Allah’ın yaptığı iş bozulmaz ama kulun yaptığının garantisi yoktur. Boru patlar, araba devrilir, su kesilir. Net bir şey söyleyemem’ dedi. Ben de öğrenci olduğumuzu ve susuz daha fazla yaşayamayacağımızı, mutfakta bulaşıkların biriktiğini hatta yıkanmak için başkasının evine gitmek zorunda olduğumuzu, bu durumun artık rahatsız edici olduğunu söyledim. Bunun üzerine kendisi de ısrarla ‘Kimin evine gidip yıkanıyorsun’ diye sordu. Aynı soruyu 3 kez sordu. Ben de ‘Bu yaptığınız terbiyesizlik. Nerede banyo yaptığım sizi ilgilendirmez. Sizi şikâyet edeceğim’ dedim. Bunun üzerine telefonu yüzüme kapattı. Daha sonra arkadaşım aradı. ‘Az önce benim arkadaşıma uygunsuz şeyler sordunuz’ demesine kalmadan telefonu kapattı ve bir daha da telefonlarımıza bakmadı.”

MESKİ DAİRE BAŞKANI ALİ YANIK: YANLIŞ ANLAŞILDIM
İddialar üzerine ulaştığımız MESKİ İçme Suyu Daire Başkanı Ali Yanık, üniversite öğrencisi B.Y. ile aralarındaki telefon konuşmasını ve "Nerede yıkanıyorsun" sorusunu sorduğunu doğruladı ancak soruyu art niyetle sormadığını iddia etti.

Ali Yanık şunları söyledi: “Israrla kimin evinde yıkanıyorsun diye sormadım. Telefonda konuşurken hanımefendi bana dedi ki, başka yerde yıkanmak zorunda kalıyoruz dedi. Ben de komşularda filan mı yıkanıyorsunuz, komşularınızın suyu akıyor mu anlamında ‘nerede yıkanıyorsunuz’ diye sordum. Ama hanımefendi yanlış anladı. Öfkelendi, şikayet edeceğim dedi. Tekrar aradı ama ben telefonunu açmadım. Daha sonra bir erkek beni aradı. Arkadaşıma böyle şeyler sormuşsun dedi. Ona da durumu izah ettim. Ben 60 yaşında adamım, o hanımefendi torunum yaşında. Böyle düşünmeniz ayıp dedim. Art niyetli değildim.”

Kaynak: Birgun.net