Sözcü gazetesi bugünkü birinci sayfasında, Almanya’daki ‘Rosenmontag’ karnavalında sergilenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’la IŞİD lideri Bağdadi’nin karikatürü üzerindeki ‘Kürtler’ yazısını sansürledi.

Almanya’da her yıl Ren Nehri’nin geçtiği kentlerde düzenlenen ‘Rosenmontag’ karnavalının Düsseldorf ayağında sergilenen bir karikatürde, Erdoğan ile IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi’ye benzetilen figürler ‘Kürtler’ yazılı ve kan dolu kadehleri tokuştururken görülüyordu.

Karikatürü bugünkü birinci sayfasına taşıyan Sözcü gazetesi, kadehlerin üzerindeki ‘Kurden (Kürtler)’ yazısını mozaikledi. Gazetenin “Almanya’ya kanlı kadeh notası” başlığını kullandığı haberde Türkiye’nin Berlin Başkonsolosluğunun karnaval komitesine uyarı gönderdiği, komitenin ise reddettiği yazıldı. Gazete, konsolosluğun Almanya’ya nota vereceğini belirtti. ‘Çirkin maket tepki topladı’ başlığının da yer aldığı haberde “Türkiye’nin IŞİD’le bağlantılı gösterilmesi sadece diplomatik olarak değil, vatandaşlardan da tepki gördü” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Birgun.net