Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Gezi Parkı ile ilgili “O tarihi eseri inşa edeceğiz” çıkışının ‘iç savaş’ anlamı taşımadığını öne sürdü.

Erdoğan, Gezi Parkı konusunda cesur olunması gerektiğini savunarak “Eğer tarihimize sahip çıkacaksak orada tarihi bir eser vardır, o tarihi eseri oraya yeniden kurduracağız ve adı bunun ister tarih müzesi olur, ister şehir müzesi olur. Bunu orada yapmamız lazım” diye konuşmuştu.

Erdoğan, bu konuşmasından kısa süre sonra ise “Açık konuşuyorum, Gezi olayları bir yönüyle de İstanbul’un bu farklılıkları bir arada yaşatabilme kabiliyetine yapılan bir saldırıydı. Kendi düşüncelerini, ideolojilerini, kendi hayat biçimlerini İstanbul’a ve onunla birlikte tüm ülkeye dayatma hevesi içindeki bir grubun yönlendirmesiyle yaşanan bu olaylar en büyük zararı İstanbul’a verdi” demişti.

‘Aslında tartışmaya davet çağrısı’

Habertürk’e konuşan Kalın, Gezi Parkı’nın toplumsal hafızada iz bıraktığını belirterek, Erdoğan’ın sözlerini “Aslında bir tartışmaya davet çağrısı. Daha önce de kentte referandum yapılması gündeme gelmişti. Bu konunun getirilir getirilmez ‘İç savaş istiyor muşuz da, başka konuları gündemden düşürürmüşüz’ gibi söylemler doğru değil” diye yorumladı.

Kaynak: Birgun.net