Soma Katliamı’nda eşlerini kaybeden kadınlar, dün Sevgililer Günü’nü Madenci Şehitliği’nde karşıladı. “Yanımızda yoksunuz ama kalbimizdesiniz! Sevgililer gününüz kutlu olsun” pankartı açan kadınlar, eşlerinin mezarlarına karanfil bırakarak dua etti. Katliamda eşi Mustafa Kocabaş’ı kaybeden Nursel Kocabaş, “Esas suçluların yargılanmasını istiyoruz biz. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz” dedi.

‘MÜCADELEMİZ SÜRECEK’
Madenci yakınları, önceki gün de Soma’da yürüyüş düzenleyerek yarın başlayacak duruşmaya destek çağrısında bulundu. Şehit Madenci Aileleri ve Sosyal Haklar Derneği Soma Temsilciliği’nin çağrısıyla düzenlenen yürüyüşün ardından Madenci Anıtı’na karanfiller bırakan madenci yakınları, şu açıklamayı yaptı: “21 aydır ölüm kokan bu şehirde çocuklarımızın, eşlerimizin katillerinin hak ettiği cezayı almaları için mücadele ediyoruz. Gerçek suçluların hâlâ sokakta dolaştığını biliyoruz, bunlar adalet önünde hesabını verene kadar adalet arayışımızı devam ettireceğiz. Bunlar Enerji Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, MİGEM, TKİ, ELİ müfettişleri ve sarı sendikadır.” Aileler, “16 Şubat Salı günü Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde 6’ncısı görülecek duruşmaya tüm halkımızı davet ediyoruz. Bizleri yalnız bırakmayacağınızı biliyoruz” dedi.


***

Tekmelendi, işsiz kaldı, yetmedi…

Soma Katliamı'ndan bir gün sonra Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel tarafından tekmelenen, ardından yandaş medya tarafından hedef gösterilen ve uzun süre işsiz kalan madenci Erdal Kocabıyık, ‘kamu kurumuna ait araca zarar vermek’ten açılan dava kapsamında, 543 TL para cezası ödeyecek. Davanın son duruşması geçen cuma görüldü. Başbakanlığın avukatı, aracın hasarının 2 bin TL olduğunu iddia ederken, bilirkişi raporunda zararın 543 TL olduğu bilgisi yer aldı. Kocabıyık’ın avukatının bilirkişi raporuna itirazı reddedildi. Kocabıyık, “Mağdur olan araba mı yoksa ben miyim anlamadım” dedi. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de karara tepki gösterdi.

Kaynak: Birgun.net