Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin yaşandığı gece mahallelerini darbecilere ve AKP’li provokatörlere karşı savundukları için polisisn saldırısına uğrayarak tutuklanıp Artvin Kapalı Cezaevi’ne gönderilen 9 muhalif gencin ilk davası 19 Eylül’de Hopa’da başlıyor. 19 Eylül’deki dava öncesi BirGün’e konuşan tutuklu gençler Erkin Koray Civelek, Savaş Taner Topal, Tanju Topal, Volkan Aydın, Mehmet Çelik, Ekin Yılmaz, Ziya Civelek, Çağdaş Taylan Yılmaz, Ufuk Akbıyık’ın aileleri, çocuklarının suçsuz olduğunu belirterek, çocuklarının bir an önce özgür kalması gerektiğini vurguladı.

Girişimin yaşandığı gece 12 Hopalı gence önce polis saldırmış, darp edilen 12 genç hastaneye kaldırılmıştı. Tedavilerinin bitmesinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifadesi alınan gençlerden ikisi serbest bırakılmış, 10 kişi ise “darbe karşıtlarına müdahale ve darbeyi destekleme” iddiasıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Sonrasında da 9 Hopalı genç tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Aileler olarak mağdur olduklarını belirten, Çağdaş Taylan Yılmaz’ın babası Şenol Yılmaz solcu çocukların ‘FETÖ’cü ilan edilmelerinin ağırlarına gittiğini söyledi. Yılmaz “Solcu çocuklar bir gecede ‘FETÖ’ kılıfına sokuldu. Türkiye’de yaşıyoruz, her şeyin olabileceği bir ülke burası. Çocuklarımız koğuşlardaStemel ihtiyaçlarını gidermekte zorlanıyorlar” dedi.

Yaşananların ‘FETÖ’yle alakası yok diyen Ufuk Akbıyık’ın babası Muzaffer Akbıyık,“Polise mukavemetten dolayı yargılanıyorlar. Fakat Emniyet Müdürünü de çocukları tutuklayan savcıyı da açığa aldılar. Boş yere yatıyor çocuklar, bunu tüm Türkiye biliyor” şeklinde konuştu.

Çocuklar tarikatlara düşman

Ekin Yılmaz’ın babası Erdoğan Yılmaz, tutuklu gençlerin özgürlükçü ve demokrat olduğunu vurgulayarak, gençlerin suçsuz olduğunun altını çizdi. Yılmaz, “Bu çocuklar darbenin ne olduğunu bilmeyen, demokrat çocuklar. Bu çocuklar yobazlığa ve tarikatlara düşman” diye konuştu.

Yaşananların bir cadı avı olduğunu aktaran Ziya Civelek’in ağabeyi Uğur Civelek, gençlerin bir an önce özgürlüklerine kavuşmasıgerektiğini kaydetti. Civelek, “Bu çocukların çoğunun babası 80 darbesinde içeriye girmiştir. Elimizden gelen ne yazık ki hiçbir şey yok. Avukatlar, ‘ceza almaları mümkün değil’ diyor ama 50 gündür bekliyoruz. Mahkemeler var ama hukuka güvenemiyoruz ki”

Volkan Aydın’ın babası Ayhan Aydın ise aileler olarak mağdur olduklarını kaydetti. Aydın, “Çocuklar duruşma günün açıklanmasıyla rahatladı. Çocuklarımız tutsak ve talebimiz bir an önce özgürlüklerine kavuşması” ifadelerini kullandı.

Savaş Taner Topal ve Tanju Topal’ın babası Hamit Topal çocuklarını tutuklatan savcının gözaltına alınmasına dikkat çekti. Topal çocuklarının çok küçük bir koğuşta ‘FETÖ’den tutuklananlarla birlikte kaldığını kaydederek, çocuklarının bir an önce özgür kalması gerektiğini söyledi.

Gururlarına dokunuyor

Erkin Koray Civelek’in babası Ekrem Civelek şunları söyledi: “Bu çocuklar sosyalist devrimci çocuklar, bu dava gururlarına dokunuyor. Olmayacak bir şeyden tutuklular. Mağduruz. Bir an önce özgür kalmalarını bekliyoruz.” Mehmet Çelik’in babası Nurettin Çelik de gençlerin bir an önce özgür kalmalarının gerektiğini belirtti.

Kaynak: Birgun.net