Fenerbahçe tribünlerinin muhalif taraftar gruplarından Sol Açık Ankara'da yaşanan saldırıya ilişkin bir açıklama yayımladı.

Sol Açık tarafından "Savaşa, şiddete ve teröre hayır" başlığı ile yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizde ve yaşadığımız coğrafyanın her bir parçasında kanlı bir oyun oynanmakta ve bu savaş oyununda masumlar ölmektedir.

Düne kadar savaş naraları atanlar,Şam'da Halep'te fetih namazlarına hazırlananlar savaşın yıkımı ve şiddeti kapımızın önüne, Ankara'nın kalbine geldiğinde infiale kapılmış görünüyorlar. Halbuki çok değil daha 3-5 ay önce barış isteyen yüzlerce insan yine Ankara'da bombaların hedefi olarak paramparça olmuşlardı fakat o gün sevinç naraları atan,belalarını buldular diyen savaş bloku; şimdi şiddet ülkeyi yönetenlerin kapısının önüne kadar gelince paniğe kapıldı ve sorumlu arıyorlar.

Biz şimdiden söyleyelim bu bombayı kim patlatmış olursa olsun bunun yegane sorumlusu savaş isteyen, kendi ülkesini ve sınır ötesini kana bulayan, yıllardır Suriye'ye tırlarla silah gönderen,terörist besleyen ve bunlara maddi,manevi destek olan; benim teröristim iyi onlar sadece sinirli çocuklar, islamcı terörist olmaz diyerek IŞİD, nusra ve bilimum cihatçı örgütlere kol kanat geren siyasi iktidardır.

Bu ülkede savaşın tarafı olmayan ve bundan maddi veya siyasi rant elde etmeyen her vatandaş anlamalıdır ki ; bu savaş evlerimizden, televizyonlarımızdan izleyeceğimiz bir savaş olmayacak, Bu savaş ekmeğimizi aşımızı küçültecek,masum binlerce emekçi çocuğu bir hiç uğruna bu savaşta ölecektir.
Savaş açlık, gözyaşı ve ölüm demektir!

Bunu hergün yüzlerce kez görüyoruz, coğrafyamıza uzanan başını ABD ve AB ülkelerinin çektiği emperyalistlerin ve onların ülkemizdeki ve Orta Doğu'daki işbirlikçilerinin kanlı emelleri için her gün asker,sivil,kadın,çocuk demeden her yaştan insan vahşice öldürülmektedir.

Dün Ankara'daki saldırıda ölen yurttaşlarımızın ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyor. Şiddet ve terörün son bulması için tüm yurttaşları savaşta değil barış çizgisinde birlik olmaya, ülkemizi kan gölüne çevirenlerden hesap sormaya çağırıyoruz..

SOL AÇIK TARAFTAR GRUBU"

Kaynak: Birgun.net