Bölgedeki sokağa çıkma yasağı nedeniyle Diyarbakır-Sur, Mardin-Dargeçit, Mardin-Nusaybin, Şırnak-Cizre, Şırnak-İdil, Şırnak-Silopi ilçelerinde görevli kamu görevlileri ile buralardaki adaylar için uzatılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) başvuru süresi bugün sona erecek.

Milliyet'te yer alan habere göre, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuru işlemleri, 6-21 Ocak'ta yapılmıştı. Bu kapsamda, ÖSYM Yönetim Kurulu, sokağa çıkma yasağı uygulanan Diyarbakır-Sur, Mardin-Dargeçit, Mardin-Nusaybin, Şırnak-Cizre, Şırnak-İdil, Şırnak-Silopi ilçelerinde görevli olan kamu görevlileri ve adaylar için başvuru süresi bugün mesai bitimine kadar uzatılmıştı.

Bu kapsamda, buralarda görevli asker, polis ve diğer kamu görevlileri, genel amaçlı dilekçesi ve 6-20 Ocak'ta görevli olduğunu gösterir üst amir onaylı resmi yazısıyla bugün mesai bitimine kadar illerdeki sınav koordinatörlüklerine veya ilçelerdeki merkezlere giderek sınav başvurularını tamamlayabilecek. Başvuruda kullanılan tüm belgeler, il sınav koordinatörü veya başvuru merkezi yetkilisi tarafından ÖSYM Başkanlığına gönderilecek.

MEB e-Okul sistemine kayıtlı bu ilçelerdeki lise son sınıf öğrencileriyle ÖSYS başvurularının başladığı 6 Ocak itibarıyla Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Kayıt Sistemine göre bu ilçelerde ikamet etmekte olan diğer adaylar, illerdeki sınav koordinatörlüklerine veya ilçelerdeki başvuru merkezlerine başvurmaları ve sınav ücretlerini ödemeleri kaydıyla başvuruları mesai bitimine kadar gerçekleştirebilecek.

Bankadan ödeme yapacak adaylar için yarın mesai saati bitiminde, ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan 'ödemeler' alanından kredi kartı veya banka kartıyla ödeme yapacak adaylar için de yarın saat 23.59'da sonlanacak.

Kaynak: Birgun.net