HABER MERKEZİ

Anayasa Mahkemesi’nde ‘FETÖ-PDY’ kapsamında 56 kişi görevden uzaklaştırıldı. Kurumla ilişiği kesilenler arasında 1 raportör ve 7 raportör yardımcısı da var. Operasyon ve tasfiye dalgası Yüksek Mahkeme’ye sıçrarken, Fethullah Gülen Cemaati’nin devlette yuvalanmasının sorumlusu olan siyasi iktidar hakkında ne zaman hukuki bir işlemin başlatılacağı merak konusu.

Bazıları gözaltında

2010 yılındaki Anayasa Değişikliği Referandumu’yla ‘daha demokratik’ bir yapıya kavuşacağı söylenen Anayasa Mahkemesi’nde (AYM) dün 56 kişi ‘FETÖ-PDY’ soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırıldı. Görevden uzaklaştırılan isimlerden bir kısmı gözaltına alındı. Böylece, 15 Temmuz’dan bu yana görevden alınan raportör sayısı 20’yi geçti. Operasyon kapsamında AYM Başkanı Zühtü Arslan’ın yakın korumasının da gözaltına alınanlar arasında olduğu iddia edildi. Halen ulaşılamayan 9 isme görevden uzaklaştırma kararının tebliğ edilemediği öğrenilirken, AYM’de görevden almaların önümüzdeki günlerde de devam edeceği öğrenildi.

AKP çok rahat

Kamuda yapılan büyük tasfiye ve geniş çaplı operasyonlardan sonra Yüksek Mahkeme’ye yönelik bu hamle, akıllara bir kez daha AKP iktidarının rolünü getirdi. Fethullah Gülen Cemaati’nin 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından devletin hemen her kademesine sızdığı ortaya çıkarken, kamuoyu, bu kadrolaşmanın yoğun olarak gerçekleştiği son 14 senede AKP iktidarının sorumluluğunun altını çiziyor. Ancak iktidarda olduğu süreçte devletteki Cemaat kadrolaşmasına seyirci kalan ve izlediği politikalarla ‘Paralel Yapı’nın gelişmesine yol açan AKP hükümetleri hakkında henüz hukuki bir işlem başlatılmış değil.

Kaynak: Birgun.net