Balıkesir'in Bigadiç İlçesi'nde, televizyonda reklamı görüp beğendiği 100 liraya satılan cep telefonunu kapıda ödemeli olarak almak için sipariş veren 35 yaşındaki Ramazan Aydoğan, gönderilen koliden oyuncak telefon çıkınca dolandırıldığını anlayıp, soluğu Tüketici Hakem Heyeti'nde aldı.

'nın haberine göre, Topalak Mahallesi'nde yaşayan Ramazan Aydoğan, geçen 26 Temmuz'da bir televizyon kanalında, değeri yaklaşık bin 500 lira olan cep telefonunun 100 liradan satıldığını görüp, reklamda belirtilen irtibat telefonundan kapıda ödemeli olarak sipariş verdi. Aydoğan, bu sabah PTT Kargo'yla gelen paketi alıp 100 lirayı kuryeye ödedi. Ancak eve girip açtığında içinden oyuncak cep telefonu çıktı. Bunun üzerine Aydoğan, Bigadiç Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdu.

"Hakkımı, mücadele edip alacağım"

Televizyon ve internet siteleri üzerinden bu tür yanıltıcı reklamlarla yapılan satışların yetkililer tarafından denetlenmesini isteyen Aydoğan şöyle dedi: "Annemle, devletten aldığım engelli maaşıyla yaşayan biriyim. Bu benim gibi birine yapılacak şey mi? Ben mağdur oldum. Başkalarının da mağdur olmaması için bu kişilere hakettiği ceza verilmeli. Keşke reklama kanıp, telefon almaya kalkışmasaydım. Bigadiç Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti'ndeki yetkililer 15 gün içinde param iade edilmezse dava açılabileceğini söyledi. Hakkımı, sonuna kadar mücadele edip alacağım."

Kaynak: Birgun.net