“6 yaşındaki çocukla evlenilebilir” diyen Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı İlahiyatçı Nureddin Yıldız'ın Sinop’taki programlarının ardından Antep’teki programları da iptal edildi.

“6 yaşındaki çocukla evlenilebilir”, “(Çalışan kadınlar) fuhuşa hazırlık yapan sürece destek oluyor”, “Kadın spiker izlemek günahtır”, “Kadınlar dayak yedikleri için sabaha kadar şükretmelidir” gibi sözleriyle tepki çeken İlahiyatçı Nureddin Yıldız’ın Sinop’taki programları halkın tepkisi üzerine iptal olmuştu. Yıldız tepkilere rağmen Antep’te de Sosyal Doku Vakfı ve Şehitkâmil Müftülüğü’nün etkinlikleri katılacaktı. 16 Mart Pazartesi saat 18.00’de Gaziantep Üniversitesi’nde “Adam genç” ve saat 20.00’de Şehitkâmil Kongre Merkezi’nde “İnsanlık Zamanı” programlarına katılmak için Antep’e gelecek olan Yıldız’ın etkinlikleri tepkiler üzerine iptal edildi.

Büyüyen tepkiler üzerine tweet atan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun, “Şehitkamil Müftülüğü ve Sosyal Doku Vakfı'nca düzenlenen ‘Adam Genç’ başlıklı konferansın ilgililerce iptal edildiği bildirilmiştir” dedi. Gazeteci Murat Güreş ile görüşen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise “İnsanlık Zamanı” programının da iptal edildiğini söyledi.

Kaynak: Birgun.net