Sinop'un Durağan İlçesi'nde iki grup arasında çıkan kavganın büyümesinin ardından alınan sokağa çıkma yasağı kararı, bayram namazı öncesi saat 06.30'da kaldırıldı. Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada 15 kişinin yaralandığı, 3 muhtara görevden el çektirildiği bildirildi

Durağan İlçesi Gökırmak Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde iki grup arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu çok sayıda kişi taş ve sopalarla birlibirine girdi. Bu sırada bir gurup da tabanca ve tüfekle ateş açtı. 15 kişinin yaralandığı olaylarda çok sayıda işyeri ve araç ise hasar gördü.

Sinop'un Durağan ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Olayların büyümesi üzerine polis ve jandarma bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Kaymakamlık tarafından da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Çevre il ve ilçelerden de takviye kuvvet istendi. Sinop milletvekilleri AKP'li Nazım Maviş ile CHP'li Barış Karadeniş'de ilçeye giderek vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Kaymakam Turan Soğukoluk ve Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan da gece boyunca vatandaşları sukunete davet etti. Polis ve jandarmanın da müdahalesi ile olaylar yatıştırıldı.

KAYMAKAMLIK: HER ŞEY KONTROL ALTINDA

Çıkan olaylarla ilgili kaymakamlık tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

"İlçemizde meydana gelen iki grup arasındaki sözlü tartışma sonrası kagaya dönüşen toplumsal olayda, taşlı sopalı kavga yaşandı. Kavga esnasında silahlı bir grubun kavgaya katılanların üzerine ateş açtığı, kavgada gerek taş ve sopa gerekse silahla açılan ateş sonrası 15 yaralı olduğu belirlendi. Yaralananlar, derhal olay yerine gelen ambulanslarla İlçe Devlet Hastanesine ve Sinop Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Arife gününde alışverişe çıkan masum vatandaşlarımızın, kadınlarımızın ve çocuklarımızın zarar görmemesi için ilçemiz kaymakamlığı tarafından sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Kurban bayramı olması münasebetiyle sokağa çıkma yasağı Bayram Namazı öncesi kaldırılmıştır. Meydana gelen toplumsal olayda Olukbaşı Köyü Muhtarı, Yeniköy Köyü Muhtarı ve Çayağzı Köyü muhtarının, çıkan olayların büyümesinde sorumlu oldukları tespit edildiğinden görevlerinde el çektirilmiştir. Olaylara müdahale etmek ve daha fazla büyümesini engellemek üzere Kastamonu ve Samsun'dan ilave takviye ekipler gelmiş olup, güvenlik önlemleri alınmıştır. Şuan ilçede herhangi bir gerinlik bulunmamakta olup her şey kontrol altına alınmıştır." ()

Kaynak: Birgun.net