BEKİR ÖZGÜR AYBAR
[email protected]

Heavy Sky ile tanıştınız mı? Cevabınız “hayır” ise bir an evvel onları bulmanız gerekiyor. Rock’n roll’un en saf halinden güç alıyorlar çünkü. Rol kesmiyorlar. Bunu söylerken “etkilendikleri kimse yok” demiyorum. Elvis’in bile ilham aldığı birileri vardı. Heavy Sky’ın da var. Ama kendi yollarını bulabilecek potansiyelleri de var. Şu şimdiden çok açık: Sadece bir takip eden değiller. Rock müziğin son kırk yıldaki ikon topluluklarını akla getiren soundlarında ve şarkı sözlerinde özgün sekanslar da bulunuyor.

Geçen ay hayatını kaybeden usta müzik adamı Asım Can Gündüz’ün haklarında övgü dolu sözler sarf ettiğini biliyordum, yayımladıkları teklileri dinlemiştim ama Heavy Sky’ın müziğiyle tam olarak bir bağ kurabilmek için biraz daha zamana, daha doğrusu topyekûn bir albüme ihtiyacım vardı. Bir süre sonra da grubun ilk albümü Dreamer’ı masamda buldum ve ben o uzunçaların içinde aralıksız dolaşırken vokalist Batu Akdeniz’den bir mail aldım. “Biz Ankaralı bir rock grubuyuz” diyordu ilk cümlede Batu.

Bir müzik topluluğu için tam konumu bildirmek elbette önemli, ancak bana kalırsa Batu yanılıyor. Heavy Sky’ın bulunduğu tek bir yer yok. Tıpkı The Smiths’in sadece Manchester’da, Interpol’ün sadece New York’ta bulunmadığı gibi. Çünkü tüm bu meşhur ekipler gibi salt bir şehrin, bir ülkenin hatlarında müzik yapmıyor Heavy Sky. Çünkü ilk albümleri Dreamer’da yer alan parçaların hiçbiri insan eliyle çizilen sınırları kabul etmiyor. Evet biliyorum, bu kadar büyük konuşmak için çok erken ama Heavy Sky’ın kendini tüm sınırların üzerine taşıyıp gerçek anlamda tüm dünya ile tanışması imkansız değil. Vokal-gitardaki Batu Akdeniz’e ek olarak elektrik gitarda Çağlar Töngür, bas gitarda Mehmet Öztürk ve davulda Hakan Kılıç’tan oluşan kadrosuyla Heavy Sky önümüzdeki yıllar içinde kendilerinin bile hayal etmediği bir yükseklikte olabilir.

Dreamer’da yer alan on şarkıyı ilk dinleyişimde uzun zamandır bu kadar güçlü ve heyecan dozu yüksek bir sound duymadığımı hissettim. Heavy Sky’ı dinlemek günün en güzel saatinde zamanı durdurmaya benziyor.

Kaynak: Birgun.net