MHP’li Sinan Oğan, “Ne olur gelsin bu hareketi mahkeme kapılarında daha fazla uğraştırmasın. Toplasın bütün adayları ve kurultayımızı hep beraber yapalım. Oraya tek vücut olarak bütün adaylar girelim, orada yarışalım ve oradan tek bir genel başkan olarak seçip çıkalım” dedi.

Ankara 12. Sulh Mahkemesinin kurultay kararı almasının ardından MHP’li muhaliflerden Oğan, CNN Türk’te açıklamalarda bulundu. Alınan karar hakkında “Bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir” diyen MHP’li Oğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Bu süreci sabretmeden nereden etkilendikleri belli olmayan ve Türkiye’nin her tarafını da partideyken yapamamış oldukları üstün ziyaretlerle Türkiye’yi bu hale getirmek isteyenlere kolay kolay partiyi teslim edemeyiz” sözlerini şu ifadelerle değerlendirdi:

“548 şerefli ülkücü delegeden, MHP’nin tabanından etkileniyoruz. Keşke genel merkezimiz de bir sokağa inse, tabana inse biraz da onlar etkilense. Emin olunuz ki tabana bir inseler çok etkilenecekler. Balgat’ın dört duvarı arasına sıkıştıkları için pek bir şeyden etkilenmiyorlar ama tabana inseler emin olun çok etkilenecekler.”

“BİZİ SUÇLAMALARI ABESLE İŞTİGALDİR”
Bahçeli’nin ‘Yapılmayan ziyaretler şimdi yapılıyor’ göndermesi hakkında düşüncelerini paylaşan Oğan, “Bendeniz bu yaptığım ziyaretlerden dolayı ihraç edilmiş bir isimim ve benim ihraç sebeplerimden birisi yurt ziyaretlerim, yurt dışı teşkilatlarımızı ziyaret etmek, illeri ziyaret etmek dolayısıyla bizi bununla suçlamaları abesle iştigaldir” diye konuştu.

“ÜLKÜCÜ HAREKET BUGÜN ŞAHA KALKMAK İSTİYOR”
“1 Kasım’da MHP delegasyonu MHP Genel Merkezi’ne bir kırmızı kart göstermişti. Şimdi de mahkeme kırmızı kart gösterdi” diyen Oğan, sözlerine şöyle devam etti:

“MHP’de bir liderlik sorunu var. MHP yönetilemiyor. MHP sadece 1 Kasım seçimlerinde 2 tane miting yapmıştır. MHP’ni yönetemiyorsanız MHP’nin önünden çekilmeniz lazım. Biz yıllardır ülkücü hareket engellenemez dedik ama maalesef bugün ülkücü hareketin önündeki en büyük engel MHP’nin Genel Merkezi’dir. Ülkücü hareket bugün şaha kalkmak istiyor. Emin olunuz ki bizim başlatmış olduğumuz bu hareketten sonra bütün tabanımıza bir canlılık geldi. Bugün bu karardan sonda onlarca, yüzlerce imza vermiş delegenin yanı sıra, hiç imza vermemiş delegelerimiz, il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız bizi aradı. Tebrik etti. ‘Beklediğimiz karar buydu’ dedi. Dolayısıyla da ülkücü hareket bu karardan son derece memnundur, bu kararın bir an önce kurultayla neticelenmesini beklemektedir.”

“GENEL BAŞKANIMIZ BİZİM DEVLET AĞABEYİMİZ”
MHP lideri Bahçeli’den 548 imzanın gereğini yapmasını beklediklerini söyleyen Oğan, “Sayın genel başkanımız bunu yapmayarak bize mahkeme kapısını gösterdi” dedi. Bahçeli’nin önünde bir fırsatın daha olduğunu belirten MHP’li Oğan, şunları kaydetti:

“Adalete güvensin. Adaletin vermiş olduğu karara lütfen güvensin. Ülkücü iradenin 548 imzasını hiçe saydı hiç olmazsa mahkeme kararını hiçe saymasınlar. Bu hareketi daha fazla mahkeme kapısına düşürmesinler. Sayın genel başkanımız 19 senedir bizim genel başkanımız, bizim Devlet ağabeyimiz. Kendisine saygıda hiçbir zaman kusur etmedik, ettirmedik. Ne olur gelsin bu hareketi mahkeme kapılarında daha fazla uğraştırmasın. Toplasın bütün adayları ve kurultayımızı hep beraber yapalım. Oraya tek vücut olarak bütün adaylar girelim, orada yarışalım ve oradan tek bir genel başkan olarak seçip çıkalım.”

“MHP YENİ LİDERİNİ SEÇECEKTİR”
​MHP’nin parti tüzüğün yer alan, olağanüstü kurultaylarda genel başkanın seçilmesini kısıtlayan hüküm hakkında konuşan Oğan, “Bu bizim maalesef ki hukuka çok uymayan bir tüzüğümüz var. öncelikle tüzüğün değiştirilmesi için Tüzük Kurultayı toplayacağız, ardından da olağanüstü kurultaylarda genel başkan seçilemez ibaresi kaldırıldıktan sonra genel başkanlık seçiminin de yapılabileceği yeni bir kurultay toplayacağız ve MHP yeni liderini seçecektir” şeklinde konuştu. (ANKA)

Kaynak: Birgun.net