MHP genel başkan adayı Sinan Oğan yeni bir yönetimin göreve gelmesi halinde partiye katılımlar olacağını belirterek "Başta Büyük Birlik Partisi olmak üzere birleşmeler olacaktır. Türkiye'de ismen çok tanıdığınız, çok bildiğiniz isimler MHP'ye katılmak için bizden haber beklemektedirler. İnşallah kurultayımızı yaptığımızda göreceksiniz peş peşe flaş isimler MHP saflarına katılacaklardır" diye konuştu.

Oğan, Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği tarafından Lahey'de düzenlenen "Türk Dünyası Nevruz Şenliği"ne katıldı. Programdan sonra gazetecilere açıklamada bulunan Oğan, MHP'nin 8 Mayıs'ta tüzük, 29 Mayıs'ta da olağanüstü kongresini yaparak yeni genel başkanını seçeceğini ifade etti.

"Kurultay olacak. Bu ne paraleldir, ne kumpastır, ne başka bir şeydir." diyen Oğan, şunları kaydetti:

"Paralele, Devlet bey ne kadar karşıysa ben ondan daha fazla karşıyım, kimse kusura bakmasın. Ben siyasi patilerin cemaatler ve farklı organizasyonlar tarafından yönetilmesine karşıyım. Cemaatler siyasete meraklıysa giderler bir parti kurarlar oturup siyaset yaparlar. Cemaatlerin, bu tür yapıların siyasetin dışında kalması gerektiği kanaatindeyim. Ben devlete şerik tanıyorum. Aynı zamanda MHP'ye de şerik tanımıyorum. MHP'nin bir tek şeriği vardır o da ülkücülerdir. Onun dışında MHP'nin bir şeriği, bir ortağı olamaz."

'TANIDIK İSİMLER HABER BEKLİYOR'

Oğan, genç ve dinamik bir yönetimin işbaşına gelmesiyle siyasete mesafeli duran veya siyasette kendisine uygun bir mecra bulamayan insanların MHP'ye katılacağını vurguladı. "MHP'ye çok ciddi katılımlar olacaktır" diyen Oğan, "Başta Büyük Birlik Partisi olmak üzere birleşmeler olacaktır. Türkiye'de ismen çok tanıdığınız, çok bildiğiniz isimler MHP'ye katılmak için bizden haber beklemektedirler. İnşallah kurultayımızı yaptığımızda göreceksiniz peş peşe flaş isimler MHP saflarına katılacaklardır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Birgun.net