MHP'de Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye karşı bayrak açan muhalif kanattaki genel başkan adaylarından Sinan Oğan, Yargıtay 18. Hukuku Dairesi'nin MHP'de olağanüstü tüzük kurultayına gidilmesini kararlaştırmasının ardından Devlet Bahçeli'nin yaptığı seçimli olağanüstü kurultay çağrısına ilişkin olarak, "Yargıtay'ın verdiği karar ile Genel Merkez yetkisiz hale gelmiştir. Bahçeli'nin istediği seçimli kurultay farklı şeylerdir. Önce tüzük kurultayının yapılması gerekiyor" dedi. "Keşke yapabilsek, keşke tüzüğümüzde bu antidemokratik madde olmasaydı" diyen Oğan, "Bu madde ortadayken genel başkanlık seçimi yaptığımız takdirde, ileride sunulacak bir itiraz kurultayı iptal ettirebilir" ifadesini kullandı.

NTV canlı yayınına konuk olan Sinan Oğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Sayın Semih Yalçın'ın açıklamasından sonra yapılacak bellidir. Yargıtay'ın talebiyle ve onamasıyla genel merkezin aldığı bu karar birbiriyle ilintili kararlar değil. Yargıtay'ın kararına göre mahkemenin görevlendirdiği çağrı heyetinin tüzük kurultayını yapması lazım.

Çağrı heyeti tüzük kurultayını yaptıktan sonra, genel merkezle oturacağız. Hukukun emrettiği şeyler var. Siyasi Partiler Kanunu'nda 104 ve 93. maddelerde açıkça belirtilmiştir, tüzük tadilatı yapamadan genel başkan seçimi yapamayız. Keşke yapabilsek, keşke tüzüğümüzde bu antidemokratik madde olmasaydı. Bu madde ortadayken genel başkanlık seçimi yaptığımız takdirde, ileride sunulacak bir itiraz kurultayı iptal ettirebilir. Biz artık MHP'yi mahkeme kapılarında süründürmek istemiyoruz. Aksi takdirde biz daha çok bunları konuşur, mahkeme kapılarında bu tartışmaları yaşarız.

Sayın Genel başkan “Biz hukuka saygılıyız” dedi. Genel merkezin açıklamaları genel başkana ters açıklamalardır. Yargıtay ayrıca bir karar vermedi ki, “12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin verdiği karar doğrudur” dedi. Çağrı heyeti artık bizlerin siyasal temsilcisi falan değil, resmi bir kurumdur. Gücünü anayasadan alan bir kurumdur.

Bu kurumun görevini yapmaması da suçtur, çağrı heyeti gereğini yapacaktır. Gerginliği kim ister? Biz ülkücülere yakışır bir olgunlukta, düğün havasında kurultay yapmak istiyoruz. 26 Haziran tarihi ifade edilmiştir, bizce de makul bir tarihtir. Çağrı heyetimiz tüzük kurultayını gerçekleştirir, 10 Temmuz’da da genel başkanlık seçimi yapılır. Bunun önünde sadece ve sadece mahkeme kararları var ve ona riayet edilmesi lazım. Tam 6 aydır tüzük kurultayını yapmak için çaba gösteriyoruz. Ülkücü irade kurultay istiyor ama hukuk içerisinde istiyor. Ülkücüler diyor ki “Birlik içerisinde, beraberlik içerisinde genel merkezimizi de dışlamayalım, adaylarımızı da dışlamayalım, hep beraber kurultayımızı yapalım” diyor. Nevşehir’e gidecektim, gidemedim."

Kaynak: Birgun.net