Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Güneydoğu'da 'terör' gerekçesiyle yürütülen ve yüzlerce yurttaşın yaşamını yitirmesine yol açan operasyonlara dair hükümetin eylem planının yakın zamanda paylaşacağını açıkladı.

Bakanlar Kurulu sonrasında açıklama yapan Kurtulmuş, 'terörle mücadele parantezini kapatmak istediklerini' belirtti. Kurtulmuş, "Hızlı bir şekilde uygulamaya koyacağımız, ekonomik ve sosyal boyutlarıyla terörle mücadelenin yapılacağı eylem planını paylaşacağız.

Bu amaçla terörle mücadelenin en kısa zamanda etkin bir sonuç alarak kapatılmasını öngörüyoruz. Silopi’de etkin bir mücadele verilmiş ve sonuç alınmıştır. Gündüz saatlerinde halkımız günlük hayatına devam ediyor. Hızla bu parantez kapandığına göre telafi, rehabilitasyon süreçlerini yapacağız" dedi.

Operasyonların amacının sivil halkın maddi ve manevi zararlarının giderilmesi olduğunu öne süren Kurtulmuş, sokağa çıkma yasaklarının yaşandığı ilçelerde okula gidemeyen öğrenciler için telafi eğitimi yapılacağını ve psikolojik destek sunulacağını belirtti.

Kaynak: Birgun.net