Silopi'de yakılan okulların yerine yenileri yapılırken, okulların yeni eğitim yılına yetiştirileceği, 42 olan sınıf mevcudunun da 30'a indirileceği kaydedildi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, yakılan okulların yerine yenilerinin yapılması için çalışmalara başlandı. Çalışmalar, okulların yeni eğitim ve öğretim sezonuna yetiştirilmesi için aralıksız sürüyor.

Silopi'de sokağa çıkma yasağı ilan edildiği tarihler arasında toplam 21 okula zarar verilmişti. Bu okullardan 17'si onarılırken, yakılan 4 okul da emniyete devredilmişti. İlçede, yakılan okulların yerine yenilerinin yapılması için çalışmalara başlandı. Okulların yeni eğitim ve öğretim sezonuna yetiştirilmesinin planlandığı kaydedildi.

Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, kaymakamlığın verdiği destek sayesinde ilçede yeni okulların onayını aldıklarını belirterek, hızlı bir şekilde ihale edildikten sonra inşaatlara başlandığını söyledi. Okulların en kısa zamanda eğitime hazır olacağını ifade eden Dayanan, ilçede eğitim kurumları adına sıkıntı yaşanmayacağını belirtti.

Dayanan, “Şuanda Ofis Mahallesi'nde 32 derslikli lise ve 200 kişilik öğrenci yurdu, Şehit Harun Boy Mahallesi'nde 24 derslikli orta öğretim okulu ve Gümrük Lojmanları'nda 24 derslikli orta öğretim okulunun inşaatları devam ediyor. Bu okular haricinde Kaymakamlık tarafından bakanlığa sunulan okullarımız var. İnşallah bunların da inşası ile eğitim kurumları olarak çok rahatlayacağız. Şuanda sınıf başına düşen öğrenci sayımız 42 iken, okulların faaliyete girmesi ile beraber bu sayının 30 olmasını bekliyoruz” dedi.

Kaynak: Birgun.net