Siirt'te müezzin sabah ezanını vaktinden önce okuyunca vatandaşlar darbe oluyor sanıp sokaklara döküldü.

Darbe girişimi sırasında vatandaşların selalar ile direnmeye çağrılmasının yarattığı tetikte olma hali Siirt'te dün yanlış alarma yol açtı. Kentte bir müezzin sabah ezanını vaktinden erken okuyunca vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimi olduğunu sanarak sokaklara döküldü ve kent meydanına koştu. Bazı vatandaşlar da 155 Polis İhbar Hattını aradı.

Bahçelievler Mahallesindeki bir camide sabah ezanının bir saat erken okunması üzerine darbe teşebbüsünün yaşandığı gece camilerden ezan ve sela seslerinin yükseldiğini anımsayan vatandaşlar yeni bir darbe girişiminin gerçekleşmesinden endişe etti.

155 Polis İhbar Hattını arayan vatandaşlar, "Olumsuz bir durum mu var, dışarı çıkalım mı?" sorusunu yöneltirken bazıları da valilik önüne gitti.

Herhangi bir sıkıntı olmadığını öğrenen vatandaşlar sabah ezanının saatinde yeniden okunmasıyla rahatladı.

Sokağa çıktılar

Tedirginlik duyan vatandaşlardan Serhat Güngör, ezanın okunduğu sırada dışarıda olduğunu belirterek, o sırada darbe girişimi olduğundan endişe ettiğini söyledi.

Sefa Avcı, vakitsiz okunan ezan sesinin kendilerini korkuttuğunu belirterek, darbe girişimi olduğunu düşündüklerini aktardı.

Emrah Oktav da 15 Temmuz gecesinde duydukları endişeyi gece bir kez daha yaşadıklarını anlattı.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurten Temiz, demokrasi nöbeti tuttukları sırada ezan sesi duyduklarını ve çok şaşırdıklarını söyledi.

Ezanın yanlış saatte okunduğunu anlayınca rahat bir nefes aldıklarını ifade eden Temiz, ezan sesini duyan vatandaşların valilik önüne geldiğini aktardı.

İl Müftüsü Faruk Arvas da "Bir müezzinimiz yanlışlıkla sabah ezanını bir saat erken okuyunca vatandaşlar sokağa inmişler. Vatandaşlarımızın darbe girişiminde gösterdikleri, içlerindeki o vatan aşkı ve sevgisini dün yaşanan bir yanlışlıktan dolayı yeniden gördük. Vatandaşlarımıza içlerindeki vatan sevgisinden ve hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Gece bir kez daha bundan dolayı duygulandım" dedi.

()

Kaynak: Birgun.net