Benedict Cumberbatch, hayat verdiği ünlü dedektif Sherlock Holmes hakkında konuştu ve izleyicisini yıllarca bekleten İngiliz yapımı uyarlama televizyon dizisi Sherlock hakkında merak edilenleri cevapladı.

Sherlock Holmes, Sir Arthur Conan Doyle tarafından oluşturulan Britanyalı hayalî dedektif kahraman, polisiye edebiyatının önemli ilk kişiliklerinden biri. Şu ana kadar Jeremy Brett, Christopher Lee, Robert Downey Jr. gibi ünlü aktörlerin canlandırdığı başarılı dedektif son yıllarda Cumberbatch ile özdeşleşti.

Yıllarca bekleten reyting rekortmeni

İlk bölümü 25 Temmuz 2010 yılında gösterime giren dizi, altı yıl içerisinde sadece üç sezon ile seyirci karşısına çıktı. Dizinin dördüncü sezon çekimleri nihayet tamamlandı. Müjdeli haber, yapımın yönetmeni Benjamin Caron tarafından bizzat Instagram sayfasında duyuruldu.

Başrollerinde Benedict Cumberbatch ve Martin Freeman’ı izlediğimiz Sherlock’un Ocak’ta yayınlanacak olan yeni sezonunda kadroya eklenen yeni isimse kötü adam olarak izleyeceğimiz ünlü oyuncu Toby Jones.

Benedict Cumberbatch Sherlock’un geleceği hakkında konuştu

Sinema ve dizi sitesi Collider’e konuşan oyuncu, dizinin geleceği hakkında konuştu. Yapımın ne kadar devam edeceği sorusuna Cumberbacth, ‘Göreceğiz… Geri dönmek harika bir his. Geleceğin neler getireceğini kimse bilemez. Konu sadece bizim ne istediğimiz değil. Dizi için doğru olanın ne olduğu ve final kararı bu yüzden oldukça dikkatli alınmalı.’ diyerek cevap verdi.

Tek kabahatli oyuncular değil

Sherlock’un uzun bir ara vermesi hakkında da konuşan oyuncu, ‘Programı dolu olanlar sadece oyuncular değil. Mark ve Steven’ın da işleri vardı. Sadece bir dönem hepimiz farklı yollarda ilerledik. Ama bu böyle gideceği anlamına gelmiyor. Sonun başlangıcı gibi bir durumla karşı karşıya değiliz.’ dedi.

Sherlock Holmes'tan Doktor Strange'e

Son yılların en dikkat çeken oyuncularından Benedict Cumberbatch, rol aldığı küçüklü büyüklü yapımlar içerisinde bu zamana dek en çok BBC'nin Sherlock uyarlamasıyla dikkat çekti. Geçtiğimiz süreçte Marvel oyuncuları arasına da katılan Cumberbatch, yakın zamanda karşımıza Doctor Strange olarak çıkmaya hazırlanıyor.

Kaynak: Birgun.net