Malatya yolu üzerindeki Sürsürü Mahallesi Çayda Çıra Kavşağı'nda bulunan Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne dün saat 09.20 sıralarında bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 polis yaşamını yitirdi, 217 kişi yaralandı. Patlama sonucu Elazığ Emniyet Müdürlüğü bahçe duvarının dışında yaklaşık 2 metre derinliğinde ve 5 metre çapında çukur oluştu. Yaralılardan 72'si taburcu edilirken, 14’ü ağır 85’i polis 60’ı sivil olmak üzere 145 kişinin tedavisi ise devam ediyor.

Patlamanın şiddetiyle bahçede bulunan Emniyet Müdürlüğü'ne ait araçlar alev alarak yanmaya başladı. Patlamayla birlikte Emniyet Müdürlüğü binasının kapı, pencere ve duvarları yıkılırken, içeride de büyük tahribat oldu. Patlamanın etkisiyle Malatya karayolunda ve seyir halindeki onlarca araçlarda büyük tahribat oluşurken, orta refüjdeki ağaçların da kökünden söküldüğü gözlendi. Bölgede yanan araçlar söndürülürken polis, olay yerini güvenlik şeridiyle koruma altına aldı.

Soruşturma sürüyor

Elazığ Valiliği, Emniyet Müdürlüğü önünde meydana gelen patlama yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "18 Ağustos 2016 tarihinde saat 09.15’te transit minibüs tipi bombalı bir araçla Elazığ İl Emniyet Müdürlüğümüze saldırı düzenlenmiştir. Bomba yüklü araç, Emniyet Müdürlüğünün çevre duvarının dışında patlatılmıştır. Yaralıların tedavileri ilimizdeki değişik hastanelerde devam etmektedir. Olayla ilgili soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir” denildi.

Emniyet'e girmeden patlatıldı

Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mahmur Varol da saldırının bomba yüklü araçla şehir merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunan 4 katlı Emniyet Müdürlüğü'nün hemen yanındaki otoparka giden yolda meydana geldiğini ifade etti. Varol, aracın Emniyet’e girmeden önce patlatıldığını kaydetti.

Yayın yasağı

Görgü tanıkları saldırının hareket halindeki bir aracın Elazığ Emniyet Müdürlüğü önünde infilak ettirilmesi sonucu gerçekleştirildiğini belirtti. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Elazığ'da meydana gelen patlama ile ilgili yayın yasağı getirdi.

HDP binasına saldırı

Elazığ Emniyet Müdürlüğüne yönelik bombalı saldırının ardından 5-6 kişilik bir grup HDP Elazığ il binasına saldırdı.

IŞİD’e operasyon yapılıyordu

Öte yandan CNN Türk’e bağlanan Anadolu Ajansı muhabiri Bestami Bodruk, patlamanın yaşandığı saatlerde, polislerin IŞİD’e yönelik operasyon yaptığını söyledi.

*****

Üç ilde ardı ardına saldırı

Bitlis, Hakkâri ve Van’da gerçekleştirilen saldırılarda polis ve sivillerden yaşamını yitirenler oldu. Van’daki saldırıyla ilgili bir şüphelinin yakalandığı belirtildi

Bitlis, Hakkâri ve Van'da ardı ardına saldırılar gerçekleştirildi. Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Gayda Köyü yakınlarında yola önceden döşenen el yapımı patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirildi. Dün saat 13.00 sıralarında meydana gelen olayda ilk belirlemelere göre 6 asker yaşamını yitirdi, yaralı askerlerin olduğu bildirildi.

Hakkâri'de çatışma: 2 polis yaralı

Hakkâri'nin Şemdinli İlçesi girişinde bulunan polis kontrol noktasına ise otomatik silah ve roketatarlarla saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada 2 polis yaralandı. Yaralı polisler Şemdinli Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınırken, bölgede operasyon başlatıldı. Operasyon nedeniyle ilçenin giriş ve çıkışları da kapatıldı.

Van'da 1'i polis 2 sivil yaşamını yitirdi

Öte yandan önceki gece 23.15 sıralarında Van'ın İpekyolu İlçesi'ndeki 2 Nisan Polis Merkezi ve Polisevi'ne bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi. Bomba yüklü aracın, 2 Nisan Polis Merkezi yakınına park ettirilip, uzaktan kumanda ile infilak ettirildiği saldırıda polis Hacı Ahmet Öztürk ile 2 sivil yaşamını yitirdi. Patlamada 20’si polis 73 kişi de yaralandı.

‘Her türlü tedbiri alıyoruz’

Van Valisi İbrahim Taşyapan ise istihbari çalışmalar ve operasyonların sürdüğünü belirterek, şunları söyledi: "Aracı park eden şüpheli yaralı olarak elimizde. Bağlantılarını araştırıyoruz. Birçok roket, Kanas ve mayınlar ele geçirildi. Amonyum nitrat kaynaklı patlayıcı minibüse yüklenmiş. Yaklaşık 1 ton patlayıcı ve bunlar tüplerle güçlendirimiş. Yaptığı etkiyi görüyorsunuz. Sadece polis evimiz ve merkezimiz zarar görmedi. Büyük bir patlyayıcı. Allah en ucuz şekilde atlatmamızı sağladı. Her türlü tedbiri alıyoruz."

Kaynak: Birgun.net