Beyaz Hareket Derneği’nin düzenlediği ‘Recep Tayyip Erdoğan Sempozyumu’nda konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, ‘hayranlık sınırlarını zorlayarak’ “Tayyip Erdoğan anlatılmaz ancak yaşanır” yorumunda bulundu.

17-25 Aralık soruşturmalarında adı geçen eski bakan Egemen Bağış moderatörlüğünde yapılan sempozyuma konuşmacı olarak katılan Ataş, Erdoğan’ı anlatmakta zorlandığını savunarak, “Tayyip Erdoğan’ı yaşamak gerekiyor. Kelimeler kifayet etmiyor ki anlatalım, nasıl anlatacağız? Cümleler yeterli değil, onun için diyorum yaşamak gerekir” dedi.

‘O lütuftur’
Erdoğan’ı ‘yere göğe sığdıramayan’ Ataş, şu ifadeleri kullandı; “Sayın Cumhurbaşkanımız gerek Büyükşehir Belediye Başkanlığında, gerek Başbakanlığı gerekse Cumhurbaşkanlığı döneminde gecenin bir saatinde şantiye denetimini yapan bir liderdir. Gecenin bir saatinde, hizmetlerin yürütülüp, yürütülmediğini denetleyen kimliktir o. Gecenin bir saatinde, bir fakirin kapısını çalıp, halini, hatırını soran bir insandır o. Gecenin bir saatinde kimsesizlerin kimi olma özelliğini üzerinde, bütün yüreğinde taşıyarak o kimsesizlerin kimi olmaya çalışan kimliktir o. Gecenin bir saatinde seccadesine kapanıp, gücünün yetmediği yerlerde Allah’a yalvaran duamızdır o bizim. Onun için ona bizim sahip çıkmamız, göz bebeğimiz gibi korumamız gerekiyor. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan bu millete, bu ümmete Allah’ın bir lüftudur. Böyle bir imkan, böyle bir fırsat her zaman ele geçmez.”


Erdoğan’ı ‘ümmetin sesi, milletin nefesi’ olarak tanımlayan Mustafa Ataş, “Eğer Tayyip Erdoğan olmasaydı, milletimizin nefesi kesilecekti, mazlum milletlerin nefesi kesilecekti” diye konuştu.

‘Taht kurdu’
Yine Erdoğan’a ‘adanan’ ‘Türk, İslam ve Dünya Siyasetindeki Yeri ve Önemi’ başlıklı sempozyumu yöneten Egemen Bağış ise, şu ifadeleri kullandı: “Dünya en ağır ekonomik krizlerden birini yaşarken, ülkesini krizden etkilenmeden çıkarabilen bir lider, Batı medyasının sistematik olarak iftiralarla hedefe koyduğu bir lider, kendi ülkesinde dış odakların piyonu olmuş paralel ihanet çetesinin hedefindeki bir lider, milletin vicdanında ağırlanıp, müebbet muhalefete mahkûm olmuş siyasilerin hedefindeki bir lider, milletinin gönlünde taht kurabiliyor.”

Kaynak: Birgun.net