Janna Jihad, gazeteci kimliğiyle Batı Şeria’da olanları sosyal medya üzerinden tüm dünyaya ulaştırıyor. Gelin, bu kendisi küçük etkisi büyük gazeteciyi yakından tanıyalım!

Al Jazeera’nın özel haberi olarak yayınlanan Janna Jihad, henüz 4. sınıf öğrencisi, 10 yaşında bir çocuk ancak 2-3 senedir Batı Şeria’da yaşananları küçük kamerasıyla anlatıyor. Haberlerini ise hep aynı anonsla bitiriyor: “Janna Jihad, işgal altındaki Filistin…”

Bu işi yapmaya başlamış çünkü orada o kadar çok şey olurken hiç gazeteci yokmuş. Pek tabii büyüyünce de gazeteci olmak istiyor. Hayali gerçek olursa yani Filistin özgür olursa, ancak o zaman belki futbolcu olabilirmiş.

Haberlerine genelde destek içerikli yorumlar gelse de bazen onun taraflı yayın yaptığını söyleyenler de oluyormuş. Buna karşılık, “Burada gerçekten neler olduğunu, neyin doğru, gerçek olduğunu kendi gözlerinizle görmek için Filistin’e gelin” diyor.

Ve ekliyor, “Amacım ileride gazeteci olmaktı. Arkadaşım Mustafa öldürüldü, amcam Rüştü öldürüldü, diğer arkadaşlarım yaralandı. Bütün bunlar olurken burada hiç gazeteci yoktu. Olan onca şey haberleştirilmiyordu. Ben de kendi kendime neden şimdi gazeteci olup bütün dünyaya Filistinli bir çocuk olarak mesajımı göndermiyorum ki diye düşündüm.”

Bir çocuk dünyayı değiştirebilir, hepimize ilham verebilir. Belki de onca acıya rağmen motorları ışıklı maviliklere sürmemiz için umut olabilir. Bu umudu unutmayalım, asla. Hatırlayalım, Janna bize hatırlatsın…

Son olarak belirtelim ki, Janna Jihad’ı aktif bir şekilde kullandığı Facebookhesabından takip edebilirsiniz.

Gaia Dergi

Kaynak: Birgun.net