İstanbul ve Ankara’da 3 kişinin katil zanlısı olarak aranan Atalay Filiz’in izinin, İzmir’de ortaya çıkmasının ardından, polisin araştırmalarında önemli bilgiler elde edildi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Filiz’in, 4 saatini geçirdiği internet kafedeki bilgisayarı inceleyen polis, Yunan adalarına kaçmak ve gizlenmek için insan tacirleriyle sosyal medya üzerinden yaptığı görüşmeleri tespit etti.

Polis şimdi katilin yanı sıra bağlantı kurduğu bu insan kaçakçılarının da izini sürmeye başladı. Polisin, Yunanistan’ın Sakız Adası ya da başka bir adasına kaçak geçiş olup olmadığına yönelik yetkililer ile sık sık görüşmeler yaptığı öğrenildi. Bu arada Asayiş Şube’nin yanı sıra İstihbarat Şube Müdürlüğü, Sahil Güvenlik ekiplerinin de aynı şekilde araştırmalarının devam ettiği açıklandı.

Filiz’in Tuzla’da 27 Mayıs’ta tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı’yı, 2013 yılında da, Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan’ın TÜBİTAK’ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova’yı Ankara’da öldürdüğü öne sürülüyor.

Kaynak: Birgun.net